Even Flow

Sillan kupeessa oleva muraali, joka koostuu abstrakteista värikkäistä pinnoista sekä mustista graafisista muodoista.

Kuvataiteilija Veera Launosen taideteos Even Flow on rytmikäs ja sävyiltään raikas muraali, joka soljuu ilmavasti pitkin Sarastuskaaren alikulkukäytävien välissä kaareutuvan tukimuurin pintaa.

Teos koostuu abstrakteista värikkäistä pinnoista sekä mustista graafisista muodoista. Teoksen visuaalisen ja sanallisen teeman taustalla on ajatus Savilahden alueen jatkuvasta muovautumisesta ja kehittymisestä sekä luonnon havainnoinnista kaupunkitilasta käsin. Valon kaavan alueellinen teema Vanhan Varikon alueella on havainto.

”Teoksen kautta käsittelen erilaisia tunnetiloja massan, materian ja värien kautta. Teosta suunnitellessa olen huomioinut myös oppilaitosympäristön nuoret ja toivon, että teoksen edessä voisi hengailla, syödä eväitä tai vaikka pitää oppitunnin”, Launonen kertoo.

Teoksen toteuttamisessa Veera Launosen assistenttina toimi Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelija ja vuonna 2023 Pielaveden kylätaiteilijaksi valittu Maiju Ruuskanen.

Sijainti: Savon ammattiopiston ja Sarastuskaaren pysäköintilaitoksen välisen alikulun seinämä
Valmistumisvuosi: 2023
Tilaaja: Kuopion kaupunki

Taiteilijan esittely

Veera Launonen (s. 1989) on kuopiolainen kuvataiteilija, joka on suorittanut taideopintonsa Saimaan ammattikorkeakoulussa ja Bratislavan taideakatemiassa. Hän on esittänyt teoksiaan useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, screeningeissä sekä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on mm. Kuopion taidemuseon, Yle Arkiston sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kokoelmissa.

Ohita upote
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

LINKIT:

Esittelyvideo

Valon kaava

Teosten sijainti (pdf)