Kauden satoa

Iloharjun vanhasta männystä toteutettu taideteos. Korkea runko ja kaksi isoa männynkäpyä kohoavat keskelle kiertoliittymää Savilahdessa.

Iloharjun uuden kiertoliittymän keskelle syksyllä 2022 valmistuneen ympäristötaideteoksen on suunnitellut ja toteuttanut kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Jaakko Pernu. 8,4 metriä korkea luonnonmateriaaleista valmistettu teos jatkaa alueen liikenneratkaisujen ja voimajohtopylväiden tieltä kaadetun iäkkään männyn tarinaa uudelleenmuotoiltuna ja valaistuna. Taiteilija on muotoillut vanhaa mäntyä kuorimalla runkoa ja karsimalla oksia. Rungon molemmille puolille kiinnitetyt kaksi kookasta käpyä kuvaavat kulunutta hyvää satokautta.

Kiertoliittymän kasvillisuus korostaa alueeseen sopivaa sähköteemaa salamakuvioiden muodossa. Ympäristötaideteoksen muotoja korostavan kohdevalaistuksen on suunnitellut Ramboll Finland Oy.

Sijainti: Iloharjun kiertoliittymä / Iloharjunkatu, Savilahti
Valmistumisvuosi: 2022
Tilaaja: Kuopion kaupunki

Taiteilijan esittely

Kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Jaakko Pernu asuu ja työskentelee Kälviällä. Viime vuosina hän on työstänyt julkisia teoksia myös Keski-Euroopassa sekä Kanadassa. Pernun ympäristötaideteokset ovat useimmiten suurikokokoisia, ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhteita kuvaavia.

Ohita upote
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

LINKIT:

Esittelyvideo

Valon kaava

Teosten sijainti (pdf)