Tulevaisuuden asumista

Nainen ja mies istuvat keittiön pöydän ääressä juttelemassa ja nauravat.

Savilahdessa yhdistyvät kaikki hyvän elämän osatekijät. Viihtyisä asuminen yhdistyy huippuosaamiseen ja virkistävään vapaa-aikaan rantamaisemissa, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Savilahteen rakentuu koteja 7000–8000 asukkaalle. Alueelle on suunnitteilla monipuolisia ratkaisuja omistus-, asumisoikeus- ja vuokra-asumiseen. Rakennukset suunnitellaan siten, että mahdollisimman monista asunnoista saadaan aukeamaan näkymiä järvelle.

Rantamaisemiin sijoittuviin tulevaisuuden koteihin on lupa odottaa resurssiviisaita ja älykkäitä ratkaisuja sekä vähähiilistä energiaa. Rakentamisessa käytetään paljon puuta ja erityisen viihtyisäksi alueen tekevät sen yhteisölliset puistoalueet ja rantaväylät. Kallavesi ja läheiset luonto- ja lenkkipolut tarjoavatkin upeat puitteet vapaa-aikaan.

Savilahteen rakennetaan myös alakoulu, päiväkoti sekä lisää uusia palveluita, kuten kahviloita, kauppoja ja ravintoloita. Kuopion yliopistollisen sairaalan läheisyys takaa huippuluokan terveyspalvelut.

Savilahti on alue, jonka tarinaa alueen toimijat ja asukkaat rakentavat yhdessä. Savilahdessa voit elää omannäköistä elämää inspiroivassa ympäristössä – tervetuloa kotiin.

LINKIT:

Vanhan Varikon asuntorakentaminen alkaa

Savilahden vetovoimatekijät asuinalueena

Asuminen Kuopiossa

Kuopion asumisen trendit ja uudet asuinalueet

Asumisen uudet muodot Savilahdessa

Kuopas

Varikon Puuseppä