Omannäköistä opiskelijaelämää

Viisi iloista, haalaripukuista opiskelijaa hassuttelee Savilahden rannalla.

Täällä ei tarvitse mennä valmiiksi mietityn muotin mukaan. Jokaisella on tilaa loistaa omana itsenään. Yllättävät mahdollisuudet opinnoissa ja vapaa-ajalla takaavat omannäköisen ja ikimuistoisen opiskeluajan.

Savilahdessa sijaitsee ainutlaatuinen kolmen koulutusasteen kampus. Alueella sijaitsevat Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus sekä Savonia-ammattikorkeakoulu, joka siirtyi uudelle Microkadun kampukselle syksyllä 2020. Elokuussa 2022 Savilahden uudella kampuksella aloitti opintonsa myös yli 4000 Savon ammattiopiston opiskelijaa. Alueen opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet toimia yhteistyössä sekä toistensa että alueen laajan yritysmaailman kanssa.

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella opiskelee 7000 tutkinto-opiskelijaa ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoista noin 6500 suorittaa opintojansa Savilahdessa. Nyt kun Savon ammattiopiston opiskelijatkin ovat rantautuneet Savilahden uusiin, moderneihin oppimisympäristöihin, on Kallaveden rannalle muodostunut 17 500  opiskelijan yhteisö. Ja kun mukaan lasketaan myös lyhyempiä opintojaksoja suorittavat, opiskelijoiden määrä nousee lähes 20 000:een.

Oman tiensä valitsijat muuttavat maailmaa. Ensin omaansa ja sitten muiden.

Kolmen koulutusasteen kampus

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto (University of Eastern Finland, UEF) on Suomen monialaisin tiedeyliopisto. Korkeatasoinen ja tieteidenvälinen tutkimus ja koulutus vastaavat maailmanlaajuisiin haasteisiin ja rakentavat kestävää tulevaisuutta. Tutkimus on useilla aloilla maailman kärkeä ja 19 tieteenalalla UEF on maailman 400 parhaan yliopiston joukossa. UEF tarjoaa opetusta lähes sadassa pääaineessa ja kouluttaa tulevaisuuden osaajia muuttuvan työelämän tarpeisiin.

Itä-Suomen yliopisto

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, joka kouluttaa vahvoja osaajia seitsemällä eri koulutusalalla. Savonian joustava koulutustapa mahdollistaa opiskelun myös työn ohella tarjoten työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.

Savonia on kestävän kasvun kumppani työelämälle. Tutkimus- ja kehitystoiminta tarjoaa osaavaa palvelua ja yksilöllisiä ratkaisuja yritysten ja työyhteisöjen kehittämis- ja testaustarpeisiin. Vahvuusaloja ovat mm. hyvinvointiteknologia, ruokaliiketoiminta, vesiturvallisuus, kone- ja energiateollisuus sekä bio- ja kiertotalous.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savon ammattiopisto

Savon ammattiopisto (SAKKY) tarjoaa monipuolisia elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia ammatillisessa koulutuksessa sekä täydennyskoulutuksissa. Räätälöidyt ja laadukkaat koulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin ja SAKKY onkin aktiivinen työelämän kehittäjä ja kestävän tulevaisuuden tekijä.

Savon ammattiopiston Savilahden kampus on rakennettu Joutsenmerkin ympäristökriteerien mukaisesti. Kriteerit varmistavat sen, että rakennus on ympäristöystävällinen koko sen elinkaaren ajan.

Savon ammattiopisto

LINKIT:

Opiskelijan Kuopio