Savilahti Stage

Mikrofoni värikkäällä taustalla.

We have a stream!

Mitä tapahtuu, kun tiede ja tutkimus, osaaminen ja uteliaisuus, nuoruus ja kokemus, paikallisuus ja kansainvälisyys yhdistyvät? Syntyy jotain ainutlaatuista ja ennakkoluulotonta. Syntyy Savilahti Stage.

Yhdessä enemmän

Savilahti Stage on keskusteluohjelma, jossa osaaminen, merkityksellisyys ja avoimuus kohtaavat. Stage tarjoaa kiehtovaa ja vuorovaikutteista keskustelua, joka jakso kerrallaan synnyttää huomisen sisältöjä ja muuttaa maailmaa hivenen paremmaksi.

Stagessa tiivistyy erinomaisesti Savilahden visio yhteisöllisyydestä. Savilahti on alue, jonka tarinaa toimijat ja asukkaat rakentavat yhdessä ja Savilahden kehittäminen on rakentamisen lisäksi myös mahdollisuuksien antamista sille, mitä Savilahdessa tapahtuu. Stage kehittää toimintaa alueelle ja luo mahdollisuuksia erilaisille kohtaamisille ja keskusteluille.

Savilahdessa on suuri määrä myönteistä uteliaisuutta ja tuoretta tapaa toimia, jotka yhdistyvät piinkovaan osaamiseen ja tutkimukseen. Sitä halutaan jakaa kaikille Savilahti Stagella.

Kaksi striimattua lähetystä

Ensimmäinen Stage-lähetys striimattiin Savilahdesta Valon päivänä 3.2.2021, jolloin Stagella keskustelemassa olivat apulaisprofessori Arto O. Salonen (UEF), rehtori Mervi Vidgren (Savonia-amk) ja opiskelija Miika Hiltunen (UEF). Keskustelun aiheena oli Yhdessä enemmän – merkityksellinen yhteisö.

Toinen lähetys striimattiin toukokuussa 2021, jolloin Stagelle astelivat FT, filosofi Frank Martela (Filosofian Akatemia), kehitysjohtaja Silja Huhtiniemi (KPY Novapolis), HD Director Johanna Pirinen (FinVector) sekä opiskelija Pauliina Ryökäs (Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta). Keskustelun aiheena oli Tulevaisuuden työelämä ja osaava työvoima ja keskustelun lomassa kurkattiin, mitä tarkoittaa innostavan työn arki ja jatkuva oppiminen Savilahdessa. Savon ammattiopiston haastattelussa nähtiin PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen ja Kuopion Prisman johtaja Kirsi Jeskanen.

LINKIT:

Stage 1: Yhdessä enemmän – merkityksellinen yhteisö

Stage 2: Tulevaisuuden työelämä ja osaava työvoima