Solut-yhteisötaideteos

Kolme iloista, haalaripukuista opiskelijaa maalaa alikulkutunnelin seinään värikkäitä kuvioita.

Iloa tunneliin -taidetempauksessa Itä-Suomen yliopiston opiskelijat maalasivat kuvataiteilija Veera Launosen suunnitteleman yhteisötaideteoksen ”Solut” Snellmanialta Tietoteknialle johtavaan jalankulku- ja pyöräilyväylän alikulkuun. Launonen toimi tapahtumassa ohjaavana taiteilijana.

Yhteisötaideteoksen tarkoituksena on korostaa yhteistyön ja ryhmässä toimimisen luomaa iloa ja toimia muistutuksena tuleville opiskelijoille, tieteentekijöille ja kaupunkilaisille siitä, mitä yhteistyöllä voidaan saavuttaa. Yhteisöllisyyttä ja poikkitieteellisyyttä juhlistavan yhteisötaideteoksen värit kuvaavat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ainejärjestöjen värejä. Onnistuneen taidetempauksen myötä Savilahden alueen opiskelijat pääsivät jättämään kädenjälkensä kampuksen lähiympäristöön.

Mirka Nieminen (hallituksen jäsen, ISYY) ja Piritta Pennanen (tapahtumavastaava, Kulti ry) kuvailevat tapahtuman olleen erittäin onnistunut ja erilainen verrattuna aiempiin opiskelijatapahtumiin. Nieminen arvioi tapahtuman osallistujamääräksi noin 150–200 henkilöä. Taidetempausta varten ISYY suunnitteli sadalle ensimmäiselle osallistujalle jaettavaksi uniikkeja haalarimerkkejä, jotka Pennasen mukaan loppuivat jo ensimmäisen tunnin aikana.

”Opiskelijoilta on tullut paljon positiivista palautetta ja kyselyjä, milloin samantyyppisiä luovia tapahtumia tulee lisää Joensuuhun ja Kuopioon. Tapahtuma keräsi ympärilleen paljon positiivista huomiota ja maalaaminen oli hyvin rentouttavaa puuhaa”, Nieminen kertoo. Pennanen on jo suunnittelemassa ainejärjestönsä hallituksen kanssa seuraavaa yhteisöllistä taideprojektia mahdollisesti jo ensi keväälle.

Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Savilahden Valon kaavan, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan sekä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Sijainti: Savilahdentien alittava alikulkutunneli Neulanimentien risteyksessä (Snellmanian nurkalta Tietoteknialle)
Valmistumisvuosi: 2023

Taiteilijan esittely

Veera Launonen (s. 1989) on kuopiolainen kuvataiteilija, joka on suorittanut taideopintonsa Saimaan ammattikorkeakoulussa ja Bratislavan taideakatemiassa. Hän on esittänyt teoksiaan useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, screeningeissä sekä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on mm. Kuopion taidemuseon, Yle Arkiston sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kokoelmissa.

Ohita upote
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

LINKIT:

Esittelyvideo

Valon kaava

Teosten sijainti (pdf)