Robottibussi Välkyn avajaiset – nyt on lupa hypätä kyytiin!

Pieni, valkoinen robottibussi, jonka kyljessä on erivärisiä muotoja, on pysäköity tien varteen.

Välkky-robottibussi on saanut Traficomilta tarvittavat luvat liikennöinnin aloittamiseksi Savilahden testireitillä. Reitti avataan keskiviikkona 15.5.2024 klo 16–18, jolloin kaupunkilaisilla on mahdollisuus tulla testaamaan uutta robottibussia. Kyytiin mahtuu 11 matkustajaa kerrallaan ja kaikki kokeilureitin pysäkit ovat käytössä.

Avajaispäivän jälkeen Välkky liikennöi Savilahdessa arkisin n. klo 7.30–18 välillä ainakin syyskuulle saakka. Kokeilureitin ajaminen edestakaisin kestää n. 30 minuuttia. Tarkemmat aikataulut ja mahdolliset poikkeusaikataulut päivitetään Kuopion reittioppaaseen mahdollisimman pian.

Kokeilun aikana matkustaminen Välkyllä on ilmaista. Mukana on jatkuvasti turvaoperaattori, joka kykenee tarvittaessa ohjaamaan bussia ja opastamaan matkustamiseen liittyvissä asioissa. Turvaoperaattorit on kouluttanut Savon ammattiopisto yhteistyössä Remoted Oy:n kanssa.

Kokeilu on osa EU-rahoitteista SHOW-hanketta (SHared automation Operating models for Worldwide adoption), jossa Kuopio on pohjoisin kokeilupaikka.

Robottibussikokeilu

Reitti

Lisätietoja:

Kuopion kaupunki / kehitysasiantuntija Retu Ylinen, 044 718 5140, retu.ylinen@kuopio.fi