Vilkku-fillareiden kuudes kausi käynnistyy 29. huhtikuuta

Neljä iloista, haalaripukuista opiskelijaa ajaa Vilkku-fillareilla rannalla.

Kaupunkipyörien eli Vilkku-fillareiden kausi alkaa maanantaina 29. huhtikuuta. Tälle kaudelle käyttöön tulee 50 uutta pyörää, yhteensä pyöriä on käytössä 400 kappaletta. Uusia asemia otetaan käyttöön Pitkälahden ABC:llä ja kauppakeskus Matkuksessa. Asemia on yhteensä 44 kappaletta.

Toiveita uusista asemista on tullut paljon ja selvitämme kauden kuluessa vielä kahden muun aseman perustamista.

Hintoihin muutoksia

Minuuttihinnoiteltuun käyttöoikeuteen on tulossa muutos. Minuuttihinta nousee 10 sentistä 15 senttiin ja vapaan pysäköinnin eli aseman ulkopuolelle tapahtuvan pysäköinnin maksu nousee eurosta kahteen euroon.

Käyttöoikeuteen tulee myös muutos. Jatkossa kaupunkipyörää ei saa vuokrata liike- tai ammattikäyttöön eikä pyörään saa kiinnittää laukkuja tai varusteita siten, että ne jäävät ajon jälkeen kiinni pyörään. Kaupunkipyörien palveluehtojen mukaisesti edellä mainitun rikkomuksen osalta on kyse olennaisesta sopimusrikkomuksesta, ja tehty pyörän käyttöehtoja koskeva sopimus voidaan purkaa välittömästi, ilman varoitusta tai irtisanomisaikaa.

Waltti-mobiiliappi käyttöön

Tälle kaudelle on tulossa käyttöön myös Waltti-mobiili eli Vilkku-bussien sovellus, jolla on jatkossa mahdollista ostaa myös Vilkku-fillareiden käyttöoikeuksia.

Viime kaudella Vilkku-fillareilla ajettiin hieman reilu miljoona kilometriä. Käyttöaste oli kaudella 2023 hieman vajaa 5, mikä on hyvä maltillinen arvo. Suosituimmat asemat olivat tori, Kauppakatu (Houkutus), Savilahti, Puijonlaakso, Neulamäki ja satama.

Vilkku-fillarit

Lisätietoja:

Kuopion kaupunki / kehittämispäällikkö Jouni Huhtinen, 044 718 5327, jouni.huhtinen@kuopio.fi

Kuopion kaupunki / liikenneinsinööri Hanna Väätäinen, 044 718 5318, hanna.vaatainen@kuopio.fi