Vanhan Varikon asuntorakentaminen alkaa

Valoisa keittiö ja olohuone puurakenteisessa kerrostalossa.

Savilahden kaupunginosan toteuttaminen on edennyt suunnitellusti ja alue on kehittynyt kiinnostavaksi kokonaisuudeksi. Seudullisen työssäkäynnin, opiskelun, turvallisuus- ja terveyspalvelujen keskuksen työpaikka- ja opiskelijamäärät ovat jo kasvaneet huimasti. Seuraava merkittävä etenemisaskel on Savilahden uusien alueiden asuntorakentamisen aloittaminen vuoden 2023 aikana. Vanhan Varikon alueelle rakentuu koteja noin 2000 kuopiolaiselle ja ensimmäisen korttelin rakennustyöt pyritään aloittamaan jo kesällä.

Uudistuva Savilahden kaupunginosa sijaitsee keskellä Kuopion kaupunkia Kallaveden rannalla ja huomioi erilaiset elämäntilanteet poikkeuksellisen hyvin. Työpaikat, oppilaitokset ja harrastusmahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa kaikkien asukkaiden tarpeisiin. Savilahdesta rakentuu alue, jossa kestävien valintojen tekeminen ja yhteisöllisen arjen rakentaminen pyritään tekemään asukkaille helpoksi. – Uskon tämän mielenkiintoisen yhdistelmän muodostavan hyvää asuinympäristöä ja myös mahdollistavan asuntojen arvon hallittua kehitystä, Kuopion kaupungin hankejohtaja Antti Niskanen arvioi.

Ainutlaatuinen hirsikerrostalo Sarastuskaaren varteen

Lohkare-yhteistyökonsortio valmistelee parhaillaan kahden kerrostalon rakentamisen aloittamista Sarastuskaaren varteen. Alueelle kohoava As Oy Varikon Puuseppä on Peab:n 6-kerroksinen, 36 omistusasuntoa sisältävä hirsikerrostalo. Se on yhdessä TA-Yhtiöiden 46 asunnon TA-Asumisoikeus Oy Sarastuskaaren kanssa ensimmäisiä asuinkerrostaloja vanhalle asevarikkoalueelle muodostuvalla uudella asuinalueella.

Hirsi- ja betonirakenteisena toteutettava Varikon Puuseppä on ainutlaatuinen kohde Kuopiossa. Rakennuksen kaikki julkisivut ja osa huoneistojen väliseinistä ovat hirttä, mikä tuo puurakentamisen lämmintä tuntua myös asuinhuoneistoihin. Koko Savilahden alueen kortteleiden pihasuunnittelussa pyritään luonnonmukaisuuteen ja vieressä olevien ulkoilumaastojen hyödyntämiseen. Aloituskorttelin suojaiselta yhteispihalta löytyy myös hyötypuutarha, jonka kasvatuslaatikot ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Korttelin autopaikat löytyvät läheisestä pysäköintilaitoksesta, josta asukkailla on mahdollisuus vuokrata pysäköintipaikkoja.

– On ainutlaatuisen hienoa saada aloittaa Kuopion uuden asuinalueen asuntorakentaminen Lohkare-konsortion ja Kuopion kaupungin kanssa yhdessä laaditun asemakaavan pohjalta, toteaa Peab:n yksikön johtaja Juha Kuparinen.

Asumisoikeusasuntoja aktiivisille kaupunkilaisille

Kuopiossa asumisoikeusasuminen on erittäin suosittua ja uudet asumisoikeusasunnot ovat hyvin kysyttyjä. Vanhan Varikon alueelle arvioidaan rakennettavan kolme asumisoikeustaloa, joista TA-Asumisoikeus Oy Sarastuskaari on ensimmäinen.

Sarastuskaaren asumisoikeuskohteeseen rakentuu monipuolisia asuntoja aktiivisesta elämäntavasta nauttiville kaupunkilaisille. Asuntoja on tarjolla kaksioista neliöihin ja ne sopivat sekä yksinasuville että perheille, sekä eläkeläisille että nuorille. Asunnot on suunniteltu ihmisille, jotka arvostavat ennen kaikkea elämänlaatua.

TA-Yhtiöt näkee Savilahden alueen erittäin modernina ja potentiaalisena tulevaisuuden alueena, jossa asuminen on helppoa, sillä kaikki elämään tarvittavat asiat ja palvelut löytyvät lähietäisyydeltä. – Alueen tavoitteissa, kaavoituksessa ja infrassa näkyy vahva tahtotila, joka kaikilla alueen kehittäjillä on. Savilahdesta kehittyy Kuopiolle erinomainen näyteikkuna. On hienoa päästä aloittamaan rakentaminen uudella asuntoalueella, josta voi aidosti olla ylpeä, kertoo TA-Yhtiöiden aluejohtaja Markku Vartiainen.

Lisätietoja:

Peab / yksikön johtaja Juha Kuparinen, p. 050 5396795, juha.kuparinen@peab.fi
TA-Yhtiöt / aluejohtaja Markku Vartiainen, p. 044 7735577, markku.vartiainen@ta.fi
Kuopion kaupunki / hankejohtaja Antti Niskanen, p. 044 718 5120, antti.niskanen@kuopio.fi