Valon kaava

Savilahden ainutlaatuinen luonnonvalo on inspiroinut hyödyntämään valoa alueen kehittämisessä ja Savilahden kokoavaksi teemaksi onkin nyt valittu valo. Valon ja pimeyden hallitulla suunnittelulla ja vaihtelulla alueesta pyritään luomaan elävä, kiinnostava ja viihtyisä. Valo yhdistää aluetta ja vahvistaa sen omaleimaisuutta sekä identiteettiä. Valo-konsepti on yksi väline kohti tavoitetta luoda Savilahteen elämää vuorokauden ja vuoden ympäri.

Savilahden valo-konsepti pitää sisällään sekä alueen omaleimaisen luonnonvalon että energiatehokkaasti ja vähähiilisyyttä edistävästi käytettävän keinovalon. Valo voi tuottaa elämyksiä taidetta hyödyntäen. Valo kytkeytyy myös alueen toimintaan, kuten erilaisiin tapahtumiin, ja oppilaitos- ja yrityskeskittymän sekä tutkimuslaitosten ja KYSin valoon liittyvään huippuosaamiseen. Valo-konsepti ja valon hyödyntäminen on noussut esille myös alueen kehittämistyöpajoissa.

Konkreettisesti valo-konsepti tulee näkymään esimerkiksi alueen nimistössä, taiteessa ja muotoilussa, valaistuksen suunnittelussa ja alueen luonnonvalon hyödyntämisessä. Valo näkyy kaupunkikuvassa myös opastusratkaisuissa, tapahtumina, toimintana ja osaamisena.

Savilahden valo-konseptia lähdetään jalkauttamaan Valon kaavalla

Kuopion kaupungin Savilahti-projekti sekä Savilahden smarteimmat ratkaisut -hanke (SmaRa) hakivat tarjouspyynnöllä konsulttia toteuttamaan Savilahden Valon kaavan sekä Valon kaavaa pohjustavan selvityksen. Valon kaava on Savilahden alueen valaistus-, taide-, muotoilu- ja kulttuuriohjelma. Konsultiksi on valittu Frei Zimmer Oy.

Valon kaava -kävelykierros Savilahdessa

Keskiviikkona 8.8. järjestetään Valon kaava -kävelykierros Savilahdessa klo 16–17.30. Kierroksella keskustellaan Savilahden Valon kaavasta osana alueen kehittämistä sekä valitaan Savilahden Guerrilla Lighting -tapahtuman kohteet. Lisäksi osallistujilta toivotaan ideoita ja ajatuksia siitä, mitkä ovat potentiaalisia taiteen ja valaistuksen paikkoja Savilahden alueella. Kierroksella mukana ovat Valon kaavaa laativa Frei Zimmer Oy sekä Savilahden kaavoitusarkkitehdit. Lähtö on klo 16 Studentian edestä, osoitteesta Yliopistonranta 3.

Guerrilla Lighting -valotapahtuma toteutetaan perjantai-iltana 7.9. osana lauantaina järjestettävää Iloa ja valoa Savilahdessa -tapahtumaa sekä Valon kaavan toteutusta. Tapahtumassa valaistaan kannettavilla valonheittimillä 30–40 valonkantajan voimin eri kohteita Savilahdessa.

Tule mukaan Valon kaavan laadintaan osallistumalla kuvakisaan!

Kaikilla on nyt kesän ajan mahdollisuus osallistua Valon kaavan laadintaan ottamalla osaa valokuvakilpailuun. Kilpailuun voi osallistua ottamalla kuvan, jota valo on inspiroinut. Kuvan aiheena voi olla luonnonvalo, valaistus, valotaideteos tai muu valon synnyttämä efekti. 

Toimi näin: ota kuva ja jaa se Instagramissa tai Facebookissa hashtagilla #valonkaava. Voit postata kuvan myös Savilahden FB-sivuille (käytä myös silloin hashtagia #valonkaava). Muistathan klikata asetuksista kuvan julkiseksi.

Valon kaava -raati valitsee kilpailun voittajan. Voittaja saa leffaliput itselle ja kaverille sekä valo-teemaisen yllätyspalkinnon. Myös eniten tykkäyksiä saanut kuva palkitaan leffalipuilla. Kilpailu on käynnissä 21.6.–31.8.2018 ja voittaneet kuvat julkistetaan 8.9. järjestettävässä Iloa ja Valoa Savilahdessa -tapahtumassa. Voittokuvat julkaistaan myös Savilahden nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi voittajille ilmoitetaan voitosta yksityisviestillä.

Voit osallistua kisaan useammalla kuvalla. Sinun tulee omistaa kaikki oikeudet julkaisemiisi kuviin sekä pyytää julkaisulupa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä. Osallistumalla kilpailuun annat Kuopion kaupungille ja Valon kaavan laatijoille oikeuden käyttää kuvaa/kuvia Valon kaavan laadinnassa ja sen graafisessa materiaalissa sekä hyväksyt nämä kilpailukohtaiset säännöt ja ehdot. Facebook ja Instagram eivät ole mukana kilpailussa millään tavalla eikä niillä ole laillista tai muutakaan yhteyttä kilpailuun.

Valoisia kuvaushetkiä!

 

valonkaavakuvakisa_web.jpg

 
Valon kaavan materiaalit

Valo-konsepti -esite

Valon kaava -tiedote