Monimuotoista ja modernia asumista

Savilahden eri aluekokonaisuuksilla on omat erilaiset luonteensa. Asuinrakennukset Varikolla, Marikonrannassa ja Savisaaressa on sijoitettu siten, että rannan läheisyydessä rakennukset ovat matalampia ja kohti rinteiden selänteitä kerroskorkeudet kasvavat, jolloin maisemaan muodostuu katoista polveilevaa kaupunkia. Näin myös taempana olevista rakennuksista on mahdollista saada näkymiä järvelle.

Puijonlaakson etelärinteellä rakentaminen alkoi vuonna 2015 ja kohteet ovat jo valmistuneet. Savilahden uusilla alueilla rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2020.

Myös opiskelija-asunnot ovat olennainen osa Savilahden tulevaa asuntotarjontaa. Rantamaisemiin sijoittuviin tulevaisuuden koteihin on lupa odottaa viimeisimpiä talotekniikan mahdollistamia ratkaisuja ja vähähiilistä energiaa.

Savisaari

Savisaarta kehitetään puukaupunginosana, jossa modernit puutalot luovat alueelle omaleimaisen, rauhallisen ja ihmisen kokoisen asuinalueen. Savisaaressa voi meloa, soutaa, ratsastaa, retkeillä, viljellä, käyskennellä rannalla ja viettää leppoista elämää.

Marikonranta

Marikonranta on kaupunkimaisempi alueenosa, jossa rantamaisemissa on monenlaisia asumisen mahdollisuuksia. Korkeammat kerrostalot rajaavat katuja, ja rannan puolelle muodostuu suojaisia pihoja ja rivitalomaista asumista. Rakennukset on sijoiteltu siten, että mahdollisimman monista asunnoista saadaan aukeamaan näkymiä järvelle. Marikonrannan itäosassa rakentaminen on tiiviimpää. Järven puolelle on esitetty kelluvia asuntoja, rannalla on pienkerrostalo ja puiston laidassa kaksi suurkorttelia.

Varikon alue

Varikon alueesta on suunniteltu vehreää ja tiivistä kerrostaloaluetta, jossa korttelit sulkevat sisäänsä puistomaisia yhteispihoja. Rakennukset ovat rinteen juurella korkeampia ja mataloituvat kohti katualuetta. Katutilat rajautuvat rakennusmassoilla ja näin muodostuu tiivis, kaupunkimainen katutila. Katutasoon on tavoitteena saada syntymään elämää mm. toimistojen ja palvelujen muodossa.