Kotipaikkana Kuopio ja Savilahti

Kuopio on Suomen hyvinvointi-, terveys- ja turvallisuusosaamisen kärkikaupunki. Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion yliopistollinen keskussairaala ja kansalliset tutkimuslaitokset tekevät kansainvälisesti merkittävää ja tunnustettua tutkimus-, koulutus- ja tuotekehitystyötä Kuopion kampusalueella. Kaupunki painottaa ennaltaehkäiseviä, hyvinvointia edistäviä palveluita.

Kuopio tunnistetaan hyvänä kasvuympäristönä lapsille. Taloustutkimuksen tekemässä imagotutkimuksessa, Muuttohalukkuus 2016, Kuopio on asuinpaikkana kaupunkien kärkijoukossa (Tilastokeskuksen materiaalia 2016). Mielikuvatekijöittäin tarkasteltuna vahvuutena täällä ovat erityisesti hyvä kasvuympäristö lapsille ja viihtyisä asuinympäristö. Kaikissa tutkituissa mielikuvatekijöissä Kuopio on kaupunkien kärkikymmenikön joukossa.

Kuopio on tapahtumien kaupunki. Kiinnostavat ympärivuotiset tapahtumat rytmittävät vuotta: Finland Ice Marathon, Puijon Kisat, Kuopio tanssii ja soi, Kuopio Rockcock, Viinijuhlat, Anti-Festivaali, Kuopio juhlii ym.

Savilahti

Savilahdessa asuinympäristö on keskellä luontoa ja lähes keskustassa. Asunnoista tarjoutuu näkymät Kallaveden luonnonkauniille rannoille. Savilahdessa kaupungin keskusta-alue laajentuu länteen. Uudet asunnot syntyvät järven läheisyyteen, luonnonläheiseen ympäristöön mutta kaupunkimaisemaan.

Saaristokaupungin rakentaminen oli Kuopiossa menestys. Nyt Savilahden rakentaminen tuo noin 3000 uutta asuntoa keskelle eloisaa toimintaa. Työssäkäynnin ja opiskelun keskittymänä Savilahti kytkeytyy monipuolisesti myös lähialueisiin. Liikkuminen on helppoa sekä alueelle että alueella.

Savilahdessa asumisen vahvuuksia ovat myös ympäristöä kunnioittava rakentaminen ja sijainti osaamiskeskittymän ytimessä, lähellä jo olemassa olevia palveluja. Kodin voi hankkia läheltä kaupungin keskustaa, jonne uusimpien tutkimusten mukaan myös perheelliset haluavat asumaan – keskelle kaikkea. (Lähteenä Jukka Matias Tuominen, Pro gradu Asumistyytyväisyys Helsingin seudulla)