Kampusrannoilta oppia työhön ja elämään

Savilahdessa, noin kahden kilometrin päässä Kuopion keskustasta, sijaitsee 9000 opiskelijan vilkas oppilaitoskeskittymä, joka tulevina vuosina kasvaa entisestään. Alueella sijaitsee Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus sekä osa Savonia-ammattikorkeakoulun toiminnoista. Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Savon ammatti- ja aikuisopisto (SAKKY) ovat molemmat tehneet päätöksen keskittää Kuopion toimintonsa Savilahden alueelle. Savilahteen syntyy kolmen koulutusasteen ainutlaatuinen kampus ja uudenlainen oppimisympäristö. Opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet toimia hyvässä yhteistyössä toistensa sekä alueen laajan yritysmaailman kanssa.

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella opiskelee lähes 7000 tutkinto-opiskelijaa. Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoista noin 2000 suorittaa opintojansa jo Savilahdessa. Vuosikymmenen vaihteessa kampus kasvaa, kun noin 2000 Savonian opiskelijaa ja noin 4000 Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijaa rantautuvat Savilahteen muodostaen yliopiston kanssa 15 000 opiskelijan elävän ja nykyaikaisen kampusalueen Kallaveden rannalle.

Kivenheiton päässä Savilahdesta Hatsalan alueella sijaitsee myös Klassikka – Kuopion klassillinen lukio. Koulupolku alakoulusta ammatilliseen tai vaikka tohtorintutkintoon saakka onnistuu lähellä. Rajalan koulu (alakoulu), Neulamäen koulu (yhtenäiskoulu) ja Minna Canthin koulu (yläkoulu) ovat myös lähellä Savilahtea.