Blogi

Meidän Savilahti

Aurinko lämmittää kuumasti, kun ripustamme yhdessä naapureiden kanssa pihalle viirejä illan korttelijuhlaa varten. Puutalokorttelissamme vietetään tänään asukkaiden ideoimaa kesän aloitusjuhlaa.

Istahdan pihalle hetkeksi muiden seuraan aamukahville. Tarkistan samalla puhelimesta, että kodin jäähdytyksen säädöt ovat kohdillaan ja kodin lämpötila on sopivan matala, jotta kesäpäivän kuumuus ei häiritse kissojen päiväunia. Katolta kuuluu rapinaa. Oravat loikkivat aurinkopaneeleiden päällä ja hyppäävät kilpaa männyn oksille. Saamme taloyhtiössämme tarvittavan käyttösähkön tuotettua kokonaan aurinkoenergialla.

Puhelin ilmoittaa, että taloyhtiömme pyykinpesukone on valmis. Käyn laittamassa pyykit kuivumaan ulos ja palautan samalla eilen lainaamani silitysraudan taloyhtiön kodinhoitohuoneeseen.

Kävelen läheiseen yhteiseen työskentelytilaan, jossa teen aamupäivän etätöitä. Tila tarjoaa tarvittavat välineet ja kivijalasta löytyy viihtyisä lounasravintola. Työpäivän jälkeen haen sähköpyörän pyöräpisteeltä ja pyöräilen kohti venesatamaa, jonne ystäväni saapuu kanootillaan Savisaaresta. Rantapuistossa on nuoret harjoittelevat skeittitemppuja. Ostamme eväät sataman kioskista. Ystäväni nappaa pyörän pyöräparkista ja suuntaamme kohti kallioluolaston lähellä olevaa köysiratapuistoa.

Köysiradoilla kiipeilyn jälkeen kapuamme näkötornille syömään eväät. Järvellä näkyy soutajia ja purjevene. Paluumatkalla meidät pysäyttää urheiluvaatteisiin pukeutunut iloinen joukko. He houkuttelevat meidät mukaansa katsomaan kansainvälisiä kesäolympialaisia rantakampukselle. Tutustumme kisoissa kahteen nuoreen, jotka kutsumme illan kesäjuhliin pitämään lapsille pallopelejä. Illalla nappaamme bussin kaupungin keskustaan tapaamaan ystäviä.

Minun Savilahteni on täynnä odottamattomia kohtaamisia, yhdessä tekemistä, luonnon tarjoamia aktiviteetteja ja paikka, jossa kestävät elämäntavat ovat vaivattomasti osa arkipäivää. Pääsen liikkumaan muualle helposti pyöräillä, bussilla tai vaikka yhteiskäyttöisellä sähköautolla.

Tulevaisuuden Savilahti on vielä suunnittelijoiden päässä ideoina ja luonnoksina työpöydillä. Tehdään Savilahdesta yhdessä älyllinen paikka asua, harrastaa, opiskella ja työskennellä. Mistä sinä haaveilet? Seuraa Savilahden nettisivuja ja some-kanavia, tule ja osallistu – ideoidaan yhdessä!

Minna Kuuluvainen
Kirjoittaja toimii SaVE-hankkeessa suunnittelijana

Sanna Pietikäinen | 22.01.2021 - 11:55
Kirsi Soininen | 21.11.2018 - 16:31
Anonyymi | 27.09.2018 - 11:17
Antti Niskanen | 22.08.2018 - 14:18
Sanna Pietikäinen | 05.12.2017 - 08:22
Sanna Pietikäinen | 02.06.2017 - 15:43