Blogi

Inspiroiva viikko

Kuluneella viikolla tapahtui runsaasti inspiroivia asioita!

SmaRan, Savilahden smarteimmat ratkaisut -hankkeen, järjestämässä Savilahden tulevaisuus -työpajapäivässä ideoitiin innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja kaupunkikehittämisen näkökulmasta. Työpajapisteiden teemat olivat vähähiilinen elämäntapa, liikenne ja liikkuminen, tulevaisuuden tilaratkaisut sekä älykaupungin tekniset ratkaisut. Mukana oli yli 100 innostunutta osallistujaa ja yhteistyökumppania miettimässä ideoita Savilahden kehittämiseksi. Seuraavassa vaiheessa arvioidaan työpajassa saatujen ideoiden ja näkemysten vaikuttavuutta ja toteutettavuutta, ja kolmannessa vaiheessa suunnitellaan jatkoaskeleet parhaiden ideoiden toteuttamiseksi. Työpajapäivä oli todella onnistunut – innostava ja tuottelias päivä!

Tiistaina opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen oli Kuopion kaupungin vieraana ja pääsi samalla tutustumaan Savilahti-projektiin ja sai kuulla tuoreimmat Savilahti-kuulumiset projektijohtaja Antti Niskaselta.­

Torstaina KierRe-hanke, Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa, järjesti yhteistyössä kaupungin kansalaistoiminnan aktivointiyksikön kanssa kuopiolaisille järjestöille aamukahvitilaisuuden. Paikalla olijat kuulivat kaupungin toiminnoista ja ajankohtaisista hankkeista. Ajatuksena oli kannustaa järjestöjä ideoimaan hankkeita, joissa aktivoitaisiin kuntalaisia toimimaan energiatehokkaiden ilmastotekojen, viisaan liikkumisen, kiertotalouden, luonnon hyvinvointivaikutusten ja muiden resurssiviisaiden hyvinvointia edistävien aiheiden parissa. Ideana oli myös edistää vuorovaikutusta ja uusia kohtaamisia järjestöjen ja hankerahoittajien kesken.

Torstaina myös SmaRan ja ViLin (Viisas liikkuminen -hanke) tiimit tekivät Savilahtea tunnetuksi Helsingin Smart Region konferenssissa. Konferenssia varten suunniteltiin muun muassa maailmakartta, jonka keskipiste on Savilahti (kuva). Konferenssivieraat saivat merkitä karttaan oman kotikaupunkinsa ja melkein koko Eurooppa tuli täyteen merkintöjä­. Tilaisuudessa oli mahtava tunnelma ja standilla riitti paljon kiinnostuneita. Tapahtumassa käytiin innostavia keskusteluja ja luotiin uusia verkostoja.

Tässä on vain muutamia mainintoja kuluneen viikon inspiroivista hetkistä. Savilahdessa inspiraatio on luonnonvoima. Jatketaan samaan malliin!

Sanna Pietikäinen | 22.01.2021 - 11:55
Kirsi Soininen | 21.11.2018 - 16:31
Anonyymi | 27.09.2018 - 11:17
Antti Niskanen | 22.08.2018 - 14:18
Sanna Pietikäinen | 05.12.2017 - 08:22
Sanna Pietikäinen | 02.06.2017 - 15:43