Ajankohtaista

Vilkku-fillarit heräävät talviunilta jo 15.4!

Kuopion kaupunki on päätynyt aikaistamaan kaupunkipyörien käyttöönottoa kahdella viikolla, sillä kevät on jo pitkällä. Lisäksi kaupunki haluaa tuoda kaupunkipyörät kaupunkilaisten käyttöön mahdollisesti supistuvan joukkoliikenteen tueksi. Kaupunkipyöriä tuodaan kaupunkipyöräasemille jo 8.4 alkaen, mutta käyttöön ne tulevat vasta 15.4 alkaen. Lisäksi valikoimaan tulee uusia tuotteita, kuten minuuttitaksalla pyöräily sekä kolmen kuukauden käyttöoikeus.

Kauden alussa käyttöön tulee 150 kaupunkipyörää. Vapusta, eli 1.5 alkaen pyörien määrää myös lisätään vähitellen, aina 250 kaupunkipyörään saakka. Kesällä 2020 fillaroidaan siis viime vuotta suuremmalla Vilkku-fillarimäärällä. Kasvanut kaupunkipyörämäärä mahdollistaa myös uusien kaupunkipyöräasemien käyttöönottamisen. Myös uudet asemat otetaan käyttöön 1.5 alkaen. Suosittelemme käyttämään käsineitä ajaessasi Vilkku-fillareilla ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta.

Kaupunkipyörien käyttöönoton ja palveluun rekisteröinnin helpottamiseksi valikoimaan lisätään myös uusia tuotteita, esimerkiksi pyörien minuuttiperusteinen vuokraus. Rekisteröityminen on helpompaa minuuttitaksan valitseville ja hinta on 3,3 senttiä minuutilta. Kaupunkipyörätilille on kuitenkin ladattava vähintään yksi euro ja veloitus kaupunkipyörätililtä tehdään käytön mukaisesti. Lisäksi uutena tuotteena valikoimassa on myös kolmen kuukauden (90 vrk) käyttöoikeus, joka maksaa 40 euroa. Kesän 2020 kausimaksu on 60 euroa.

Ajankohtaiset tiedot pyörien sijainnista ja asemista löydät aina Freebike-sovelluksesta ja kaupunkipyorat.kuopio.fi -sivustolta.

*Vaikka pyörällä kuljetkin, niin vältäthän julkisia paikkoja. Pysyttele mahdollisimman paljon kotioloissa ja pidä fyysinen etäisyys toisiin, myös ulkoillessa. Näin hidastat koronaviruksen leviämistä ja suojelet riskiryhmiä.

 

Lisätietoja:

Jouni Huhtinen, p. 044 718 5327, jouni.huhtinen(at)kuopio.fi

Hanna Väätäinen, p. 044 718 5318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi