Ajankohtaista

Viksu Kuopio -tapahtuma Kohtaamossa tänään 10.5.

Kuopion kaupunki järjestää Viksu Kuopio -tapahtuman Kohtaamossa perjantaina 10.5.2019 klo 9–12. Tarjolla on tietoa ympäristöystävällisistä energiaratkaisuista, kaupunkipyöristä, virkistysalueista, luontoretkistä sekä jätteiden lajittelusta. Tule keskustelemaan resurssiviisaasta Kuopiosta ja viksuista valinnoista asiantuntijoidemme kanssa!

Onko sinulla vinkkejä ja ideoita esimerkiksi ilmastopoliittiseen ohjelmaamme tai luonnonvarojen viisaampaan käyttöön kaupungissamme? Tule paikalle keskustelemaan ja kertomaan ideasi! Paikalla keskustelemassa ja opastamassa viksumpiin valintoihin ovat energianeuvoja Mari Turunen, ympäristöasiantuntijat Minna Kuuluvainen sekä Tapio Kettunen, ympäristönsuojelusuunnittelija Anniina Le Tortorec ja Jätekukolta ympäristökouluttaja Paula Korpinen.

Viksu Kuopio -tapahtumassa voit keskustella muun muassa seuraavista teemoista:

• Energianeuvonta – olisiko sinun mahdollista hyödyntää ympäristöystävällisempiä energiaratkaisuja?

• Viksu Kuopio 2030 – Mikä Viksu Kuopio on ja mihin sillä pyritään?

• Resurssiviisaus – miten toimia ympäristövastuullisesti ja resurssiviisaasti?

• Ilmastopoliittinen ohjelma – mitä toivot ilmastopoliittiselta ohjelmaltamme? Mitkä ovat tärkeimpiä ilmastopolitiikan painopisteitä? Kerro ideasi ja toiveesi!

• Jätekukon toiminnallinen lajittelupiste – miten lajitella jätteet oikein?

Viksu Kuopio -tapahtumassa tarjolla tietoa myös KierRe -hankkeesta, Savilahden energiaratkaisuista, Kuopion kaupungin ympäristökertomuksesta sekä tietoa Kuopion virkistysalueista, kuten vesistöistä sekä retkireiteistä. Lisäksi voit tutustua Kuopion upouusiin sähköisiin kaupunkipyöriin! Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja:

Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut

Ympäristöasiantuntija Tapio Kettunen, p. 044 718 2187, tapio.kettunen(at)kuopio.fi

Energianeuvoja Mari Turunen, p. 044 718 2870, mari.turunen(at)kuopio.fi

Ympäristöasiantuntija Minna Kuuluvainen, p. 044 718 2148, minna.kuuluvainen(at)kuopio.fi