Ajankohtaista

Vieraita Shanghaista

Shanghai Pudongin delegaatio oli vierailulla Kuopiossa 10.-11.9. Kuopio ja Shanghai Pudong ovat olleet ystävyyskaupunkeja nyt viisi vuotta. Delegaatio tapasi kaupunginjohtoa ja sopi kaupunkien välisen yhteistyön jatkamisesta ja syventämisestä. Ystävyyskaupungit panostavat jatkossa kulttuuriin, koulutukseen ja yritysyhteistyöhön erityisesti matkailun alalla.

Ystävyyskaupunkimme arvovaltaiset vieraat pääsivät tutustumaan tarkemmin myös Savilahteen osallistuessaan kiertoajelulle, jossa asiantuntijaoppaana toimi Savilahden projektipäällikkö Antti Niskanen.

Kuukauden kuluttua kaupungit juhlistavat viisivuotista ystävyyttään Yun Jian Art Museumissa Shanghai World Financial Centerissä järjestettävällä, taiteilija Ritva-Liisa Pohjalaisen 50 uniikin lasiteoksen näyttelyllä. Lasitaiteen lisäksi Kuopio esitellään matkailullisena Järvi-Suomen pääkaupunkina. Esille nousee vahva hyvinvointi- ja terveysteknologiaosaaminen, koulutusvienti sekä ystävyyskaupunkisuhteen monipuolinen yhteistyö koulutuksen ja kulttuurivaihdon osalta. Myös Savilahti tuodaan esille ainutlaatuisena kaupunkikehityssalustana sekä oppimis-, innovaatio- ja työpaikkakeskittymänä.