Ajankohtaista

URBAANIA PUUHASTELUA SAVILAHDESSA VARIKON ALUEELLA – TULE MUKAAN!

Vanhan asevarikon luolaston edustalla toteutetaan urbaanin puuhastelun kokeilu kesän 2019 aikana. Etsimme nyt vapaaehtoisia osallistujia, esimerkiksi harrastusporukoita, mukaan puuhastelemaan ja luomaan yhdessä viihtyisämpää ympäristöä.

Puuhastelu-kokeilun taustalla on placemaking-toimintamalli. Placemaking eli ”paikan tekeminen” on kaupunkisuunnittelun muoto, jossa tarjotaan innokkaille, vapaaehtoisille kaupunkilaisille mahdollisuus ideoida ja rakentaa tietty paikka houkuttelevammaksi ja viihtyisämmäksi. Kaupunki tarjoaa tähän tarvittavat materiaalit ja työkalut. Kokeilun tuotokset jäävät vapaaseen käyttöön sekä niiden toteuttajille että muille kaupunkilaisille.

Kokeilussa voidaan toteuttaa esimerkiksi nuotiopaikka tai penkit ja pöydät retkeilyyn, skeittirampit, viherviljelylaatikot tai muuta vastaavaa helppoa rakenneltavaa.

Puuhastelu-kokeilu luolaston edustalla tulee olemaan väliaikainen, sillä luolaston rakentaminen tapahtuma- ja liikuntakeskukseksi sulkee alueen vuoden lopussa. Mahdollisuuksien mukaan kokeilun tuotokset siirretään toiseen paikkaan Savilahdessa.

Mikäli kokeilu herättää kiinnostusta tänä kesänä, voidaan sitä jatkaa ensi vuonna toisessa paikassa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen osallistujaksi:

Kehitysasiantuntija Retu Ylinen, p. 044 718 5140, retu.ylinen(at)kuopio.fi
Kehitysasiantuntija Veera Lintula, p. 044 718 5139, veera.lintula(at)kuopio.fi