Ajankohtaista

Tule mukaan Vilkku-fillareiden ulosajotapahtumaan 28.4.

Kuopion uudet kaupunkipyörät otetaan käyttöön 1.5.2019. Kyseessä ovat ensimmäiset täysin sähköavusteiset kaupunkipyörät Suomessa. Vilkku-fillarit ovat yhteiskäyttöpyöriä, joita kuka vain voi käyttää maksamalla käyttömaksun. Vilkku-fillareiden käyttöönoton kunniaksi Kuopion kaupunki järjestää pyörien ulosajotapahtuman yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Tapahtuman tarkoituksena on ajaa kaikki 150 kaupunkipyörää Kuopion keväisille kaduille ja ihmisten ulottuville.

Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 28.4.2019, kolme päivää ennen pyörien virallista käyttöönottoa. Tapahtuman ideana on, että 150 innokasta pyöräilijää pääsee testaamaan kaupunkipyöriä ajamalla ne Savilahdesta Kuopion torille. Tapahtumaan osallistujista otetaan yhteiskuva Kuopion torille saapumisen jälkeen. Tapahtuman aikana myös neljällä kaupunkipyöräasemalla on mukavaa oheistoimintaa, kuten arvontoja sekä esittelypisteitä.

Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 28. huhtikuuta klo 12–16. Ilmoittautuminen ja tarkemmat tiedot päivän ohjelmasta löytyvät täältä. Mikäli haluat mukaan kulkueeseen, ole nopea, vain 150 ensimmäistä ehtii mukaan! Kaikki kuopiolaiset ovat tervetulleita seuraamaan kulkuetta ja osallistumaan oheistoimintaan.

Tapahtuma tukee Kuopion kaupungin strategiaa ja sen päätavoitetta resurssiviisaasta Kuopiosta, jonka tavoitteena ovat viisas liikkuminen sekä vähäpäästöiset matkaketjut vuoteen 2030 mennessä. Viisas liikkuminen perustuu Kuopion strategiaan, resurssiviisausohjelmaan sekä pyöräilyn edistämisohjelmaan, ja sen tavoitteena on kehittää yhdyskuntarakennetta sekä liikennejärjestelmää. Periaatteena on tukea päästötöntä liikennettä, edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia sekä parantaa saavutettavuutta. Samalla edistetään myös pyöräilyä ja jalankulkua sekä kehitetään vähäpäästöistä joukkoliikennettä.

Tapahtuman mahdollistavat Carlson, Kahvila & kakkukauppa Houkutus, KalPa, Kuopion kiipeilykeskus Voema, Morton-konttiravintola, Pohjois-Savon Osuuspankki sekä Savonia-ammattikorkeakoulu.

kaupunkipyorat.kuopio.fi

Facebook-tapahtuma

 

Lisätiedot:
Hanna Väätäinen, p. 044 7185318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi