Ajankohtaista

Taikuri Alfrendo haastaa liikkumaan viisaasti arjessa

Koulujen ja harrastusten alkaessa on hyvä pohtia viisaita ja turvallisia arjen matkoja. Entä jos kouluun menisikin kävellen tai pyörällä? Ja myös vanhemmat näyttäisivät esimerkkiä työmatkoillaan? Voisiko jääkaapin täydennysostokset hakea fillarilla lähikaupasta ja harkkoihin kipaista alkuverryttelynä jalkaisin?

Viisaat arjen matkat -hanke polkaistaan toden teolla käyntiin maanantaina 19.8.2019, kun taikuri Alfrendo aloittaa Kuopion alakouluihin suunnatun kiertueensa. Kiertueen aikana taikuri Alfrendo pyöräilee kaikkiin Kuopion alakouluihin. Kouluilla pidettävissä esityksissä Alfrendo tuo huumorin ja vuorovaikutuksen keinoin esille viisasta ja turvallista arkiliikkumista.

Tervetuloa saattamaan Alfrendo matkaan 19.8.

Taikuri Alfrendo starttaa kiertueelleen Kuopion torilta 19.8.2019 klo 6.00 ja suuntaa ensimmäisenä Maaningalle Pulkonkosken ja Maaninkajärven kouluille. Kaikki ovat tervetulleita toivottamaan Alfrendolle turvallista matkaa.

Halutessasi voit myös liittyä Alfrendon seuraksi pyöräilemään matkan tai osan siitä hänen kanssaan kiertueen minä päivänä tahansa. Alfrendo lähtee fillaroimaan kiertuepäivinä Kuopion torilta. Tarkempi kiertueaikataulu julkaistaan viikon 33 aikana osoitteessa: https://alfrendo.fi/alfrendo-goes-eko-taikakiertue/

Kiertueeseen sisältyy kymmenen viisaan liikkumisen teemallista vanhempainiltaa. Kiertue päättyy valtakunnallisena heijastinpäivänä 1.10.2019. Tuolloin taikuri Alfrendo piipahtaa iltapäivästä vielä torilla jakamassa heijastimia ja pyöränvaloja.

Myös vanhemmat haastetaan mukaan pohtimaan liikkumistaan

Hankkeessa halutaan haastaa myös vanhemmat: sen yhteydessä alakoulun vanhemmista koostetaan testiryhmät, jotka sitoutuvat kahden viikon ajan tekemään arjen matkojaan viisaammin – kävellen, pyöräillen tai linja-autolla. Näin koko perhe voi pohtia liikkumistaan uudelleen ja ottaa haasteen vastaan yhdessä.

Säännöllisellä kävelyllä ja pyöräilyllä on tutkitusti lukuisia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Samalla saattoliikenteen haitat koulujen ympäristöissä vähenevät. Viisaalla liikkumisella on myös useita ympäristöhyötyjä. Lisäksi yksityisautoilun vähentämisen avulla myös keskustoista tulee viihtyisämpiä.

Hankkeen mahdollistaa Ympäristöministeriön Kuopion kaupungille ilmastohankkeisiin myöntämä rahoitus. Myös Liikenneturva on mukana hankkeessa.

 

Lisätiedot: suunnitteluinsinööri Hanna Väätäinen, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi