Ajankohtaista

Savilahdentien työmaat käynnistyvät – muutoksia myös liikennejärjestelyihin

Kevään 2020 aikana Savilahdessa käynnistyy uusia infran rakentamiskohteita jo käynnissä olevien lisäksi. Työt alkavat huhtikuun alkupuolella ja aiheuttavat muutoksia myös liikenteeseen. Muuttuvista liikennejärjestelyistä ilmoitetaan liikennemerkein ja opastein.

Savilahdentien saneeraus Neulamäentien ja Neulaniementien välillä alkaa huhtikuun alkupuolella. Ajoneuvoliikenne siirretään töiden vuoksi syksyllä 2019 rakennetulle tilapäiselle kiertotielle. Lisäksi alueelle asetetaan töiden ajaksi 30 kilometrin nopeusrajoitus.

Töihin sisältyy Savilahdentielle rakennettavan sillan rakentaminen ja katurakenteiden saneeraus. Lisäksi urakan yhteydessä rakennetaan kolme alikulkusiltaa rakenteilla olevalle Sarastuskaaren kadulle ja saneerataan Neulamäentien ylittävän jalankulku- ja pyöräilyväylän silta.

Urakka jää talvitauolle joulukuussa 2020. Työt jatkuvat keväällä 2021 pintarakennetöillä ja rakentamisen on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan saman vuoden lokakuussa.

Kohteen pääurakoitsijana on Destia Oy.

Lisätietoja: Kuopion kaupunki / rakennuttaja Petri Pucilowski, p. 044 718 5654, petri.pucilowski(at)kuopio.fi

 

Savilahdentien verkostosiirtotyöt alkavat viikolla 14 – poikkeuksia jalankulku- ja pyöräliikenteeseen

Savilahdentiellä Neulaniementien ja Niuvantien välillä aloitetaan verkostojen siirrot viikolla 14. Työt alkavat puiden kaadolla. Töiden tarkoituksena on siirtää verkostoja keväällä 2021 alkavan Savilahdentien saneerauksen tieltä.

Savilahdentien länsireunan nykyinen jalankulku- ja pyöräilyväylä suljetaan töiden ajaksi ja liikenne siirretään nykyisen väylän läheisyyteen rakennettavalle tilapäiselle väylälle.

Töihin sisältyy kaukolämpö-, sähkö- ja tiedonsiirtokaapelointiverkostojen siirtoja sekä uusien infraverkostojen rakentamista. Työt tältä osin päättyvät kuluvan syksyn aikana.

Kohteen urakoitsijoina toimivat Koneurakointi M. Niiranen Oy ja Maansiirto E. Huttunen Oy.

Lisätietoja: Kuopion kaupunki / rakennuttaja Petri Pucilowski, p. 044 718 5654, petri.pucilowski(at)kuopio.fi

 

Vesihuoltolinjan rakentaminen Iloharjunkadun ja Viestikadun välillä – poikkeuksia jalankulku- ja pyöräliikenteeseen

Vesihuoltolinjan rakentaminen Iloharjunkadun ja Viestikadun väliselle osuudelle jatkuu Kuntatekniikkaliikelaitos Mestarin käynnissä olevan työmaan ohella. Työmaa tulee aiheuttamaan muutoksia Iloharjunkadun ja Piipolun väliselle jalankulku- ja pyöräilyliikenteelle.

Lisätietoja: Kuopion kaupunki / suunnitteluinsinööri Matti Vänskä, p. 044 718 5075, matti.vanska(at)kuopio.fi

 

Viinanniemen järvipenkereen rakentaminen jatkuu

Viinaniemen järvipenkereen rakentaminen jatkuu edelleen, minkä vuoksi Neulaniementiellä on paljon kuorma-autoliikennettä. Rakentaminen tulee jatkumaan useita vuosia.

Lisätietoja: Kuopion kaupunki / rakennuttaja Petri Pucilowski, p. 044 718 5654, petri.pucilowski(at)kuopio.fi

 

Turvallisuus työmaiden läheisyydessä liikuttaessa

Vaaratilanteiden välttämiseksi pyydämme ottamaan työmaaliikenteen huomioon Savilahden alueella liikkuessanne. Etenkin lapsia tulee muistuttaa varovaisuudesta työmaan läheisyydessä. Pahoittelemme työmaista mahdollisesti aiheutuvia häiriöitä.

Karttakuva työmaista