Ajankohtaista

Savilahden siltakilpailun palkintojenjakotilaisuus ti 23.4. klo 12

Savilahden alueelle sijoittuva Aalto-yliopiston arkkitehtuurin ja rakennustekniikan laitoksen opiskelijoille järjestetty siltakilpailu on nyt ratkennut. Kilpailussa etsittiin innovatiivisia ratkaisuja Savilahden Varikon alueelle rakennettavaan kevyenliikenteen siltaan ja alikulkuun. Siltakilpailun palkintojenjakotilaisuus järjestetään tiistaina 23.4. klo 12–13.30 Kuopion valtuustotalon valtuustosalissa (Suokatu 42).

Savilahden aluetta kehitetään siten, että liikkuminen ilman autoa on helppoa. Alueella panostetaan erityisesti joukkoliikenteeseen, jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiin sekä viihtyisiin ja turvallisiin liikkumisympäristöihin. Siltakilpailun tavoitteena oli löytää alueelle innovatiivisia siltaratkaisuja sekä luoda viihtyisää ja inspiroivaa kaupunkiympäristöä. Ratkaisuiden toivottiin tuovan paikalle tunnistettavaa identiteettiä, mutta olevan samalla kaupunkikuvallisesti pelkistettyjä, aikaa kestäviä ja laadukkaita.

Siltakilpailun tuloksena saatiin yhteensä neljä kilpailutyötä, joista kolme arvosteltiin. Kilpailun lopputuloksena alueelle löydettiin uusia innovatiivisia siltaratkaisuja ja näkökulmia, joita voidaan hyödyntää jatkosuunnittelussa. Kilpailukohteena olevien siltojen lisäksi kilpailusta kumpuavia ideoita voidaan hyödyntää jatkossa myös Savilahden alueelle toteutettavissa muissa siltapaikoissa, joita alueella on yhteensä 15.

Siltakilpailu järjestettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston, Kuopion kaupungin, Pöyry Finland Oy:n sekä GRK Infra Oy:n kanssa.

Kilpailutyöt ovat näytteillä valtuustotalon ala-aulassa 23.4.–3.5.2019.

 

kaarre_1.jpg

latvajuuri_1.jpg