Ajankohtaista

Savilahden sillan rakentaminen alkaa

Savilahden Valosali-urakka Prisman vieressä on lähtenyt viikon viivästyksen jälkeen vauhdilla käyntiin. Viivästys aiheutui aikaisemmin allianssikumppanina toimineen GRK Infra Oy:n tekemästä valituksesta markkinaoikeuteen.

Valituksen aiheena oli GRK Infra Oy:n oikeus osallistua tarjousmenettelyyn. Kaupungin mielestä yritys oli hankkeen valmistelussa mukana siten, ettei sitä voinut hankintalain mukaan ottaa vertailuun.

GRK Infra Oy:n mukaan tavoitteena on saada asiasta markkinaoikeuden ennakkotapaus tulevia urakkakilpailuja ja allianssitapauksia varten. Urakkahinnaltaan GRK Infra Oy:n tarjous oli korkein.

Savilahden siltatyömaa etenee aikataulussa

Savilahden siltatyömaan sopimusasiakirjat allekirjoitettiin etänä kaupungininsinööri Ismo Heikkisen ja Destia Oy:n johtaja Pekka Nissisen toimesta. Urakkasopimus koskee Savilahden Valosali -osuutta, joka näkyy oheisessa karttakuvassa.

– Nyt Savilahden kehittyminen alkaa näkyä konkreettisesti alueella kulkijoille, kun vilkkaan Savilahdentien liikenne siirretään kiertotielle, sanoo kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Kuopion kaupungilta.

– Savilahdessa työt ovat olleet käynnissä jo viime kesästä, mutta ne ovat toistaiseksi olleet rajoitetusti kulkijoiden tiedossa, kun ovat osittain vanhalla varikkoalueella piilossa.

Alun viivästys ei näillä näkymin vaikuta hankkeen kokonaisaikatauluun eikä kustannuksiin.

 

Lisätietoja:

Kuopion kaupunki / rakennuttaja Petri Pucilowski, p. 044 718 5654, petri.pucilowski(at)kuopio.fi