Ajankohtaista

Savilahden rakentaminen etenee kiihtyvällä tahdilla

Technopoliksella järjestettiin Savilahden infrarakentamisen ja rakennushankkeiden infotilaisuus tiistaina 14.5.2019. Tilaisuuteen oli kutsuttu alueen toimijoita, sidosryhmiä sekä media. Tilaisuudessa Savilahti-projektin infrasuunnittelun projektipäällikkö Jukka Eskelinen, Technopolis Kuopio Oy:n johtaja Hannu Eronen sekä Savon koulutuskuntayhtymän tilapalveluiden rakennuttaja Milla Lompola kertoivat Savilahden alueen nykyisistä sekä tulevista rakennushankkeista.

Savilahden alueen kehittyminen etenee kiihtyvällä tahdilla. Muutaman viime vuoden aikana on valmistuneet mm. Technopoliksen lisärakentaminen Microkadun ja Viestikadun kohteissa sekä Puijonlaakson etelärinteen asuinrakentaminen. Lisäksi KYSin rakennushankkeet ovat käynnissä. Infrarakentamisen osalta Niiralankatu on jo pääosin saneerattu keskustan ja Savilahden välillä sekä verkostosiirtojen työmaa on käynnistynyt Savilahdentiellä.

Käynnissä olevan Savilahdentien verkostosiirtotyö laajenee kesän aikana Neulamäentien alkuosuudelle ja työn on kokonaisuudessaan arvioitu valmistuvan lokakuussa 2019. Tänä vuonna käynnistyvät myös Vanhan varikon alueen uusien katujen eli Sarastuskaaren, Hehkukadun, Loistekadun ja Sädekujan sekä Neulamäentien alkuosien rakentaminen. Uudet katuyhteydet pyritään ottamaan käyttöön liikenteelle vuoden 2021 aikana. Alueen katusuunnitelmat ovat nähtävillä 15.5.2019 saakka.

Savilahden alueen liikenteeseen vaikuttavat merkittävästi myös Pohjois-Savon ELY-keskuksen käynnistämä Siikalahden eritasoliittymän risteyssillan korjaustyömaa (valmis 10/19) sekä Volttikadulla käynnissä oleva Kuopion Energia Oy:n kaukolämmön saneeraustyö (valmis 6/19). Käytössä tulee olemaan kiertotiejärjestelyjä jalankulun ja pyöräilyn osalta sekä muutoksia alueen joukkoliikennepysäkeissä.

Savon ammattiopiston kampuksen rakentaminen alkaa myös tänä vuonna jatkuen vuoteen 2023 saakka. Valmistuttuaan Savon ammattiopiston ja Savonia ammattikorkeakoulun muodostamalla Microkadun ja Hehkukadun kampusalueella tulee olemaan yhteensä noin 7 000 opiskelijaa. Kokonaisuudessaan työpaikka- ja kampusalueelle odotetaan noin 15 000 toimijaa. Käynnistyvät talonrakennustyömaat tulevat aiheuttamaan lisääntyvää tavaraliikennettä alueella ja kiertotiejärjestelyjä. Rakennustoimet edellyttävät myös väliaikaisia pysäköintiratkaisuja.

Myös Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskuksen rakentaminen on suunniteltu alkavaksi kuluvana vuonna.

Osana alueen rakentamista ja kehittämistä Kuopion kaupunki selvittää parhaillaan liityntäpysäköinnin hyödyntämismahdollisuuksia. Kysely löytyy täältä ja se on avoinna 19.5. asti.

Katso kuva 1. vaiheen liikennejärjestelyistä täältä.

 

Lisätietoja:
Kuopion kaupunki / projektipäällikkö Jukka Eskelinen, p. 044 718 5421, jukka.eskelinen(at)kuopio.fi
Kuopion kaupunki / rakennuttaja Petri Pucilowski, p. 044 718 5654, petri.pucilowski(at)kuopio.fi