Ajankohtaista

Savilahden opiskelijapysäköintiä suunnitellaan yhdessä alueen oppilaitosten kanssa

Savonia-ammattikorkeakoulun ja Savon ammattiopiston (SAKKY) opetustoiminnan siirtymisen ansiosta Savilahden alueella on muutaman vuoden päästä yhteensä noin 15 000 opiskelijaa. Oppilaitosrakentaminen jatkuu tulevina vuosina kiivaana niin Technopoliksen kuin Savon ammattiopiston alueellakin. Myös muita talonrakennushankkeita on käynnistymässä. Samanaikaisesti on käynnissä myös Savilahdentien saneeraus sekä Sarastuskaaren alueen kadunrakennustyöt.

Rakennustyöt aiheuttavat muutoksia ajoneuvoliikenteeseen ja pysäköintijärjestelyihin lähivuosina. Alueen oppilaitokset, Technopolis sekä Kuopion kaupunki pyrkivät yhteistyössä järjestämään ajoneuvopysäköintiä opiskelijoille, jotka sitä ensisijaisesti tarvitsevat. Pysäköintipaikkoja ei todennäköisesti pystytä kuitenkaan järjestämään kaikille halukkaille. Toivommekin, että alueen opiskelijat ja alueella työskentelevät suosivat viisasta liikkumista eli käyttävät liikkumiseen ensisijaisesti joukkoliikennettä, kimppakyytejä, pyöräilyä ja kävelyä.

Savilahden alueelle on tässä vaiheessa väliaikaisesti varattu kaksi opiskelijapysäköintialuetta. Pysäköintipaikat sijaitsevat Marikon rannassa ja Neulamäen carting-radan pysäköintialueella. Pysäköintimaksu tulee olemaan 15 e/kk. Pysäköintilupien myynti alkaa 29.8. Technopoliksen asiakaspalvelupisteessä.

Tulevina vuosina pysäköintialueita joudutaan edelleen uudelleenjärjestelemään. Pahoittelemme rakennustöiden aiheuttamaa haittaa.

Kartta

 

Yhteistyöterveisin,

Kuopion kaupunki, Savon ammattiopisto ja Savonia-ammattikorkeakoulu