Ajankohtaista

Savilahden kampusalueelle opiskelija-asuntoja

Savilahden kampusalueesta ollaan kehittämässä vilkas ja monipuolinen liike-elämän, opiskelun ja vapaa-ajan keskittymä aivan Kuopion keskustan tuntumassa.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy - SYK ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy eli Kuopas ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen opiskelija-asuntojen rakentamisesta Itä-Suomen yliopiston Savilahden kampusalueelle. Yhteisenä tavoitteena on toteuttaa kampusalueelle uudenlaista opiskelija-asumista ja luoda lähtöpamaus vetovoimaisen Savilahden kampusalueen kehittymiselle.

Asumisen ja palveluiden asiaa edistämään perustetaan suunnitteluryhmä missä on edustajat molemmista yhtiöistä sekä Itä-Suomen ylipistosta ja KOy Studentiasta. Kestävä kehitys ja resurssiviisaus huomioidaan alueen rakentamisessa.

Yhtiöt ovat jakaneet vastuitaan alueen kehityksestä siten, että Kuopas vastaa asuintalojen suunnitteluttamisesta ja SYK alueen ja sen muiden palveluiden kehittämisestä. Tavoitteena on saada hankkeeseen liittyvät rakennustyöt alulle 2016–17, jolloin uudet opiskelija-asunnot valmistuisivat 2017–18.

- Tämä yhteistyö tukee täysin Kuopion kaupungin vetämän Savilahti-projektin suuntaviivoja ja on SYK Oy:n ensimmäinen konkreettinen askel kohti yhteistä päämäärää – vetovoimaista kampusaluetta, toteaa Juha Uotila SYK Oy:stä tyytyväisenä.

- Kuopakselle yhteistyö mahdollistaa uudenlaisen opiskelija-asumisen kehittämisen. Sen tavoitteena on opiskelun, asumisen ja palvelujen ainutlaatuinen yhdistäminen, uusia kiinteistöjen energiatehokkuusratkaisumahdollisuuksia unohtamatta. Kampusalueelle rakennettavat opiskelija-asunnot ja Kuopaksen Samoilijan uudisrakennushanke tuovat Savilahden kampukselle opiskelijoiden asumisen sekä uudenlaista elämää ja sykettä, Tuula Vartiainen Kuopakselta kertoo.

Itä-Suomen yliopiston rehtorin Jukka Mönkkösen mukaan Kuopion kampuksen kehittämisessä on nyt otettu merkittävä askel. - Opiskelija-asuntojen rakentaminen ja palvelujen kehittäminen elävöittävät kampusta. Nämä toimenpiteet myös lisäävät yliopiston vetovoimaisuutta, Mönkkönen toteaa. - Kotien rakentuminen opiskelijoille luo alueelle kaivattua ympärivuorokautista sykettä, vahvistaen opiskelijakaupunkiamme entisestään, toteaa kaupunginjohtaja Petteri Paronen.