Ajankohtaista

Savilahden kampus etenee

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä ovat valmistelleet Savilahden kampusten toteutusvaihtoehtoja. Neuvotteluissa on päädytty vaihtoehtoon, jossa Savonia-ammattikorkeakoulun tavoitteena on keskittää toimintansa Technopolikseen hyödyntäen olemassa olevia tilojaan sekä niiden yhteyteen rakentuvaa uudisosaa. Toteutuessaan Savon koulutuskuntayhtymän kampusratkaisu sijoittuu Technopoliksen välittömään läheisyyteen pääosin kaupungin omistamalle maa-alueelle. Hankkeen toteuttaminen edellyttää vielä Savonia-ammattikorkeakoulun ja Technopoliksen päättävien toimielinten hyväksymistä.

Savonian Opistotien kampuksen toiminnot siirtyvät Savilahden kampuskokonaisuuteen vuoteen 2020 mennessä. Sakkyn osalta kaikkien toimintojen on arvoitu siirtyvän Savilahteen vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tiivis kampusalue yhdessä Savonia-ammattikorkeakoulun, Savon koulutuskuntayhtymän, Itä-Suomen yliopiston, tutkimuslaitosten, KYS:n sekä yritysten kanssa luo kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavan oppimis- ja TKI-ympäristön. Toimijoiden yhteistyö tiivistyy etenkin oppimis-, tutkimus- ja kehittämistoiminnan erikoistilojen osalta.

– Savilahden S6 – Avoin kampus -palvelumuotoilukonseptin hanke mahdollistaa tulevaisuuden oppimis- ja TKI-ympäristön rakentumisen sekä tutkimus- ja yritystoiminnan yhdistymisen oppimiseen. Modernin oppimisympäristön suunnitteluun osallistetaan niin henkilöstö, opiskelijat kuin sidosryhmienkin edustajat, lupaavat Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve ja Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén.

– Oppilaitostoiminnot kytkeytyvät aivan uuden Savilahden ytimeen, jolloin yhteistyönäkymiä on runsaasti eri suuntiin. Muutaman vuoden päästä Savilahtea elävöittää 15 000 opiskelijaa tuorein ajatuksin. Ihmisten ja ideoiden kohtaaminen avaa monia mahdollisuuksia, arvioi Savilahden projektijohtaja Antti Niskanen.