Ajankohtaista

Samoilijantiellä testataan, kannustaako mobiilipeli kierrättämään paremmin

Opiskelija-asuntoyhtiö Kuopaksen Samoilijantien kohteessa testataan, kannustaako mobiilipeli opiskelijoita kierrättämään aiempaa paremmin. Pelin lanseeraustilaisuus järjestettiin 19.9. ja paikalla oli runsaasti opiskelijoita, joista osa oli jo ladannut pelin puhelimeensa.

Ideana on palkita niitä, jotka kierrättävät jätteensä mahdollisimman hyvin. Parhaiten kierrättäneet palkitaan aina kahden viikon välein. Palkintoina on mm. lippuja kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin sekä saldoa joukkoliikenteen matkakorttiin. Lanseeraustilaisuudessa opiskelijat pääsivät myös itse ideoimaan palkintoja, jotka motivoivat heitä.

Peli luotiin 17.–19.8. järjestetyillä kierrätysteemaisilla 3R Game jameilla 48 tunnin aikana. Tapahtuman tuomaristo valitsi voittajaksi ”Ketun kierrätys” -pelin. Pelin takana on tiimi nimeltä Foxy Beat: Jyri Markkanen, Pauli Ondruska, Niina Räsänen, Roosa Räsänen, Ville Räsänen sekä Lukki Virtanen. Ennen kuin opiskelijat pääsivät testaamaan peliä, pelin kehittäjät olivat parannelleet ja muokanneet pelin pilottikuntoon.

Ketun kierrätys -peliä testataan Kuopaksen Samoilijantien uusissa yhteisöllisyyteen kannustavissa asuintaloissa 17.9.–30.11. välisenä aikana. Pelillistämiskokeilu on saanut huomiota myös valtakunnallisissa verkostoissa.

Kokeilussa ovat mukana Samoilijantien opiskelijat, Kuopion opiskelija-asunnot Oy, Jätekukko Oy, KierRe – kiertotalouden ja resurssiviisauden edistäminen Pohjois-Savossa -hanke ja SmaRa – Savilahden smarteimmat ratkaisut -hanke.

 

Lisätiedot:

Minna Kuuluvainen, p. 044 718 2148, minna.kuuluvainen(at)kuopio.fi

Retu Ylinen, p. 044 718 5140, retu.ylinen(at)kuopio.fi