Ajankohtaista

Salli etenee – Pylvässali-vaihtoehto on valittu toteutukseen

Savilahden Salli-allianssi etenee merkittävästi ensi vuonna, kun Savilahden pääliikenneväylien uusiminen aloitetaan. Prisman ja Technopoliksen välisen jalankulku- ja ajoneuvoliikenteen järjestämisessä on päädytty Pylvässali-vaihtoehtoon. Vaihtoehdossa ajoneuvoliikenteelle rakennetaan silta, jonka alitse jalankulkijat ja pyöräilijät liikkuvat.

Arvioitavana oli myös vaihtoehto, jossa ajoneuvoliikenne olisi ohjattu tunneliin ja kevyt liikenne olisi ylittänyt ajoradan kansirakenteen kautta. Vaihtoehtoja vertailtiin mm. liikenteellisen toimivuuden, rakennettavuuden, viihtyisyyden ja kaupunkikuvallisten arvojen perusteella. Savilahden liikennejärjestelyjen tavoitteena on tukea joukkoliikennettä, pyöräilyä sekä jalankulkua.

Pylvässali-vaihtoehto todettiin kokonaisuudessaan käytännöllisemmäksi. Malli on edullisempi toteuttaa ja sen rakennustöiden kesto on huomattavasti lyhyempi kuin Tunneli-vaihtoehdossa. Siinä myös kaupunkipyöräasema saadaan sateelta suojaan ja se on erikoiskuljetuksille helpommin liikennöitävä vaihtoehto.

Valitun ratkaisun kustannusennuste on noin 5,5 miljoonaa euroa ja rakennustöiden kesto on arviolta 14 kuukautta.

 

pylvassali-1.jpg

 

pylvassali-3.jpg

 

pylvassali-4.jpg