Ajankohtaista

Opiskelijat esittelivät Savonian uuden kampussydämen sykähdyttävät suunnitelmat

Opiskelijat suunnittelivat tilat, jossa haluaisivat itse opiskella.

​Savonian uuden kampussydämen suunnittelu etenee vauhdilla. Sydämen keskellä olevan avoimen tilan, palvelutorin, suunnittelu on jo pitkällä. Torille tulee muun muassa opiskelijakahvila sekä viiniopetus- ja viinibaarialue.

Savonian toisen vuoden sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opiskelijat ovat suunnitelleet uuden sydämen sisustus- ja kalustusratkaisuja. Nuoret esittelivät luomiaan eri vaihtoehtoja muille opiskelijoille ja työntekijöille torstaina 21.3. Seuraavaksi luonnoksista valitaan parhaat oivallukset, jotka yhdessä QVIM Arkkitehdit -yhtiön suunnittelijoiden kanssa jalostetaan toteutussuunnitelmaksi. Projektiin ovat osallistuneen myös rakennustekniikan ja arkkitehtuurin opiskelijoita.

Lopullisen ilmeen pitäisi olla valmis ensi syksyyn mennessä.

– Opiskelijat ovat tehneet luonnoksia oppimistiloista, joissa he itse haluaisivat opiskella, muotoilun lehtori Heikki Nevalainen kuvaa.

– Luonnos-suunnitelmat ovat tutkielmia tiloista, jotka mahdollistavat ryhmätyöskentelyn lisäksi itsenäisen opiskelun. Luonnoksissa on huomioitu ryhmähakuinen ja ryhmäpakoinen kalustus.

Uusi kampus täydessä sykkeessä syksyllä 2020

Uuteen rakennukseen, kampussydämeen tulee opetuksen lisäksi muun muassa Business centerin toiminnot, kirjasto sekä opiskelija- ja hakijapalvelut.

Uudisrakennukseen muuttavat Savonian Microkadun kampuksen sisällä ensimmäisenä terveysalan sekä liiketalouden opiskelijat, osin jo keväällä 2019. Business center sekä opiskelija- ja hakijapalvelut muuttavat uuteen kampussydämeen syksyllä 2019 ja Savonian kirjasto alkuvuodesta 2020.

– Opistotien kampukselta ensimmäisenä Microkadulle muuttavat tietotekniikan opettajat ja opiskelijat. Tietotekniikan opetus siirtyy Microkadulle syksystä 2019 alkaen. Konetekniikka seuraa perässä alkuvuodesta 2020 ja loput Opistotien koulutusalat muuttavat Microkadulle syksyllä 2020, Savonian projektipäällikkö Pasi Haataja kuvaa.

Savonian tekniikan erikoistilojen uudisrakennus valmistuu myös syksyksi 2020 ja tavoitteena on, että kaikki Opistotien kampuksen toiminnot on keskitetty uudelle avoimelle kampukselle syksyyn 2020 mennessä.

-----

Kampusinfoa:

Savonian kampuksen rakentaminen alkoi tammikuussa 2018.

2018: Uuden sisäpiharakennuksen (laajuus n. 5000 m2) ulkokuoret valmistuvat.

2019: Sisäpiharakennuksen ”kampussydämen” sisärakentaminen.

2020: Savonian kaikkien Kuopiossa olevien toimintojen keskittäminen Savilahteen 2020 loppuun mennessä.

Savonian kampuksen kokonaislaajuus tulee olemaan noin 19 000–21 000 m², josta Savonian omistukseen tulee noin puolet. Savonian kampukseen Savilahdessa sijoittuu yli 5 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa ja noin 400 työntekijää. Opiskelijat ja henkilökunta ovat osallistuneet kampussydämen suunnitteluun mm. yhteisissä työpajoissa. Tällä hetkellä Savilahdessa on Savonian terveysalan, liiketalouden ja matkailu- ja ravitsemisalan opetus - ja TKI-toimintoja sekä hallinto- ja korkeakoulupalvelut. Viimeistään vuonna 2020 kampukselle siirtyvät tekniikan ja muotoilun koulutus sekä TKI-toimintoja.

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä ovat valmistelleet Savilahden kampusten toteutusvaihtoehtoja yhdessä. Sakkyn osalta muutoksen aikataulu tarkentuu lähiaikoina.

-----

Lisätietoja: Muotoilun lehtori Heikki Nevalainen, p. 044 785 5820 / projektipäällikkö Pasi Haataja, p. 044 785 6357