Ajankohtaista

Niiralankadulla käynnistyy kadun saneeraus, ajoneuvoliikenne kiertotielle

Niiralankadulla alkaa kadun saneeraustyö viikolla 23. Työt valmistuvat vaiheittain syksyn 2018 aikana.

Kadun uusimistöissä jatketaan Savilahti–keskusta-välisen liikenneyhteyden parantamista. Erityisesti jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen sujuvuus ja turvallisuus paranevat. Niiralankadun ajorataa kavennetaan siten, että pyöräilijöille saadaan oma ajokaista. Tällä järjestelyllä parannetaan oleellisesti kevyen liikenteen liikkumisturvallisuutta. Katusaneeraus toteutetaan keskustan liikenteen yleissuunnitelman ja Savilahden alueen kehittämistavoitteiden mukaisesti.

Rakentamisen ajan poikkeusjärjestelyjä

Rakentamistyöt etenevät kolmivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa ajoneuvoliikenne katkaistaan Niiralankadulla välillä Suokatu–Mustinlammenkatu. Kiertotie järjestetään kulkemaan Huuhankadun ja Mustinlammenkadun kautta. Tämä poikkeusjärjestely alkaa 7.6.2018 klo 9.00 alkaen ja on voimassa kesä-heinäkuuhun saakka.

Toisessa vaiheessa ajoneuvoliikenne katkaistaan Niiralankadulla välillä Mustinlammenkatu–Pyöräkatu kesä-heinäkuussa. Tämä katuosuus on suljettuna elokuun loppupuolelle saakka.

Kolmannessa vaiheessa tehdään Niiralankadun saneeraus Pyöräkadusta Rättimäen alikulkutunnelin suuntaan. Rakentamistöiden aikainen ajoneuvoliikenne ohjataan työalueen läpi poikkeusjärjestelyin. Tämän työn arvioitu pääasiallinen toteutusaika on elo-syyskuu.

Koko työn aikainen kevyen liikenteen kulkuyhteys järjestetään työmaa-alueen läpi poikkeusjärjestelyin. Liikennejärjestelyjä tehdään työn etenemisen mukaan ja muuttuneet järjestelyt kohteessa merkitään liikennemerkein ja opastein.

Joukkoliikenne siirtyy kulkemaan Huuhankadun ja Mustinlammenkadun kiertoreittiä pitkin 7.6.2018 klo 9.00 alkaen samanaikaisesti kuin muu ajoneuvoliikenne. Järjestelyistä on tiedotettu erikseen. Poistetuille pysäkeille tulee opastekartat korvaavista pysäkeistä. Lisätietoa löytyy myös osoitteesta vilkku.kuopio.fi

Liikkumisessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta

Työalueen läheisyydessä liikuttaessa tulee vaaratilanteiden välttämiseksi noudattaa varovaisuutta. Työmaaliikenne ja muuttuneet olosuhteet vaativat erityishuomiota. Erityisesti lapsille on tarpeen korostaa varovaisuuden tärkeyttä liikuttaessa työalueen läheisyydessä. Työalue on eristetty aidalla ja sen sisäpuolella oleskelu on ehdottomasti kielletty.

 

niiralankatu_tiedote_kuva_web.jpg

 

Rakennuttaja

Kuopion kaupunki / kaupunkiympäristön palvelualue / rakentamisen ja kunnossapidon palvelut

Lisätiedot: rakennuttaja Petri Pucilowski, p. 044 718 5654, petri.pucilowski(at)kuopio.fi

 

Urakoitsija

Kohteen pääurakoitsijana toimii Graniittirakennus Kallio Oy.

Lisätiedot: vastaava työnjohtaja Mikko Pirinen, p. 050 341 0314