Ajankohtaista

Liikennejärjestelyihin muutoksia Savilahdentien ja Niuvantien liittymässä

Työnaikaiset liikennejärjestelyt muuttuvat Savilahdentien ja Niuvantien liittymässä 5.10.2021 alkaen. Savilahdentien ja Niuvantien liittymä muutetaan kiertoliittymäksi sillanrakentamisen ajaksi.

Savilahdentiellä aloitetaan Niuvantien liittymän eteläpuolella siltapaikan rakennustyöt. Rakennustöiden ajaksi Niuvantien ja Savilahdentien liittymä muutetaan osin kaksikaistaiseksi kiertoliittymäksi ja Savilahdentien alittava nykyinen alikulkukäytävä sille johtavine väylineen suljetaan. Myös alueen joukkoliikenteen pysäkki siirtyy autoliikenteen kiertotielle.

Jalankulun ja pyöräilyn osalta keskustan ja Savilahden alueen välillä on käytössä myös Viestikadun pään ja Savilahdentien välinen Piipolun jalankulku- ja pyöräilyväylä. Työnaikaisten liikennejärjestelyjen muutostyöt liittymäalueella käynnistyvät maanantaina 4.10.2021, kun nykyisten liikennevalojen purkaminen aloitetaan klo 14.00. Uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön kokonaisuudessaan muutostöiden valmistumisen jälkeen viimeistään tiistaiaamuna 5.10. Työnaikaiset järjestelyt ovat käytössä vuoden 2022 kevääseen saakka.

Pahoittelemme työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Pyydämme alueella liikkuvia tarkkaavaisuuteen koskien työnaikaisia liikennejärjestelyjä ja käytössä olevia ajokaistoja sekä reittejä. Liikennejärjestelyistä vastaa Mestar Kuopio Oy.

Töitä tehdään tämän vuoden osalta joulukuuhun 2021 saakka. Hehkun Sydän -urakka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2022.

Työ on osa Savilahden infran rakentamishanketta. Hehkun Sydän -urakan toteuttajana on Oteran Oy Kuopion kaupungin toimeksiannosta.

Katso karttakuva.

 

Lisätietoja:

Kuopion kaupunki / rakennuttaja Petri Pucilowski, p. 044 718 5654, petri.pucilowski(at)kuopio.fi

Kuopion kaupunki / suunnitteluinsinööri Matti Vänskä, p. 044 718 5075, matti.vanska(at)kuopio.fi

Kuopion kaupunki / rakentamiskoordinaattori Eija Hartikainen, p. 044 718 5721, eija.hartikainen(at)kuopio.fi