Ajankohtaista

Kuopio on kehityksen edelläkävijä – kenestä olisi kaupunginjohtajaksi?

Kuopio hakee uutta kaupunginjohtajaa. Helmikuussa tehtävään astuva henkilö saa johdettavakseen kaupungin, jota varten on rohkeita tulevaisuudensuunnitelmia.

Kuopio on tänä päivänä muutakin kuin kalakukkokaupunki. Se on monimuotoinen liike-elämän, teknologian, koulutuksen, tutkimuksen, kulttuurin ja matkailun keskittymä.

Kaupunkikulttuuri houkuttelee avarakatseiseen ilmapiiriinsä ihmisiä ja yrityksiä kotimaasta ja maailmalta.

”Kuopio on yksi Suomen vetovoimaisimmista kaupungeista ja täällä on vahva tekemisen meininki. Näistä lähtökohdista saamme varmasti parhaat ja sopivimmat hakijat tehtävään”, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä.

Kuopion kehityshenkeä kuvaavat myös tulevaisuuteen ennakkoluulottomasti kurkottavat kärkihankkeet. Hyvänä esimerkkinä on Savilahden alueelle vuoteen 2030 mennessä muodostuva uudenlainen, kiinnostavuudessaan kansainvälisessäkin vertailussa pärjäävä kaupunginosa.

Ainutlaatuista elämänlaatua inspiroivassa ympäristössä

Savilahti on Itä-Suomen merkittävin ja yksi Suomen monipuolisimmista kaupunkikehityskohteista. Alueesta rakentuu edistyksellinen oppimis-, innovaatio- ja työpaikkakeskittymä, josta muodostuu ensi vuosikymmenellä toimintaympäristö jopa 35 000 toimijalle.

Savilahti tarjoaa kaupunkikehitysalustan älykkäiden sovellusten, energiatehokkuuden, viisaan liikkumisen, digitalisaation ja esineiden internetin kokeiluille. Kolmen koulutusasteen kampus antaa erinomaisen mahdollisuuden oppilaitosten yhteistyömallin pilotoinnille.

Vain pari kilometriä torilta sijaitseva alue tarjoaa kokonaisvaltaista elämänlaatua yhdistäen työelämän ja opiskelun asumiseen ja vapaa-ajan viettoon puhtaan järviluonnon ympäröimänä.

Uudistushalu näkyy keskustassakin. Asemanseudulle rakennettava Kuopion Portti kokoaa matkustajien ja liikenteen palvelut kokonaisuudeksi, joka edistää niin kaupunkikuvaa ja palveluita kuin henkilöiden sujuvampaa liikkumista.

Kaupunkilaiset kaupunginjohtajina

Kaupunginjohtajan hakuun on liitetty uudenlaisia elementtejä. Jotta tulevan johtajan on helpompi verkostoitua ja olla yhteydessä kaupunkilaisiin, on kaupunki avannut hänelle jo etukäteen profiilit tärkeimpiin sosiaalisen median kanaviin.

Valintakampanjan aikana kaupunkilaisia aktivoidaan kertomaan somessa, mitä tärkeää he kaupunginjohtajana tekisivät.

Kaikki kaupunkilaisten kaupunginjohtajahaun omalla sivulla Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa hashtagilla #josolisinkuopionkaupunginjohtaja lähettämät viestit kootaan yhteen ja luovutetaan inspiraatioksi tulevalle kaupunginjohtajalle. Viestit ovat näkyvillä myös kampanjasivustolla www.kuopio.fi/kaupunginjohtaja