Ajankohtaista

"Ketun kierrätys" 3R Game Jamien voittoon

Kuopiossa järjestettiin viikonloppuna kierrätysteemaiset 3R Game Jamit. Tapahtumassa osallistujilla oli 48 tuntia aikaa suunnitella uusi kierrätykseen kannustava peli. Sunnuntaina tuomaristo valitsi pelin, jota tullaan testaamaan opiskelija-asuntoyhtiö Kuopaksen Samoilijantien opiskelija-asuintaloissa syys–marraskuun aikana.

32 osallistujaa muodostivat kuusi tiimiä ja työskentelivät intensiivisesti koko viikonlopun ajan. Porukassa oli mm. ohjelmoijia, graafisia suunnittelijoita ja musiikintekijöitä. Osallistujat auttoivat toisiaan yli tiimirajojen ja keskittynyt, mutta rento tunnelma oli kaikkien aistittavissa.

 

3rgamejamit_la_web_0.jpg

 

Nopeasti kuluneen 48 tunnin jälkeen tiimit esittelivät tuotoksensa tuomaristolle, joka valitsi voittajaksi pelin nimeltä Ketun kierrätys. Se on yhteisöllinen mobiilipeli, joka kannustaa tarkkailemaan omaa kierrätystä ja jossa taloyhtiöiden talot kisailevat keskenään kierrätyksen laadusta ja määrästä. Pelin takana on tiimi nimeltä Foxy Beat: Jyri Markkanen, Pauli Ondruska, Niina Räsänen, Roosa Räsänen, Ville Räsänen sekä Lukki Virtanen.

Kuopaksen Samoilijantien uusissa yhteisöllisyyteen kannustavissa asuintaloissa asuvat opiskelijat pääsevät testaamaan peliä syksyn kokeilujakson aikana. Kokeilussa testataan, kannustaako peli opiskelijoita kierrättämään aiempaa paremmin.

 

3rgamejamit_su_web.jpg

 

Tapahtumaa olivat järjestämässä SmaRa – Savilahden smarteimmat ratkaisut -hanke, KierRe – Kiertotalouden ja resurssiviisauden edistäminen Pohjois-Savossa -hanke, Kuopion opiskelija-asunnot Oy, Jätekukko Oy ja Savonia-ammattikorkeakoulu.

 

Lisätiedot:

Minna Kuuluvainen, p. 044 718 2148, minna.kuuluvainen(at)kuopio.fi

Retu Ylinen, p. 044 718 5140, retu.ylinen(at)kuopio.fi