Ajankohtaista

Iloa & valoa Savilahdessa -tapahtuma on tänään!

Iloa & valoa Savilahdessa -tapahtuma on tänään, lauantaina 8.9. klo 14–22! Tervetuloa viettämään yhteistä ilon ja valon päivää Savilahteen!

Iloa & valoa -ohjelma

Ohjelmassa on luoliin tutustumista, koko perheen työpajoja, valotaidetta, bändejä, parkourausta, geokätköilyä, luontoretki, arkkitehtuurikävely, katutaidetta, piknik ja paljon muuta. Illan kruunaa ulkoilmaelokuva Mamma Mia! – Here we go again. Ohjelmaa on koostettu yhdessä alueen toimijoiden kanssa ja kaikki ovat olleet tervetulleita luomaan tapahtumaan sisältöä ja alueelle tunnelmaa sekä rakentamaan tulevan kaupunginosan fiilistä jo ennakkoon. Ohjelman löydät täältä.

Tapahtumapaikat ja -ajat

Tapahtumassa on useita tapahtumapisteitä ympäri Savilahtea. Reitit tapahtumapisteisiin on merkitty keltaisin nauhoin. Ilmainen katujuna kulkee väliä Tori–Yliopistonranta–Varikko–Yliopistonranta–Tori. Lähtö on torilta tunnin välein klo 13.30 alkaen. Viimeinen juna lähtee klo 19.30. Yliopistonrannasta on venekuljetus Savisaareen. Vene kulkee nonstopina klo 14–18. Tapahtumapisteisiin pääsee sujuvasti myös kävellen ja pyöräillen. Autoille on parkkipaikkoja rajoitetusti. Autot toivotaan pysäköitävän Toriparkkiin, jossa pysäköinti on tarjolla puoleen hintaan klo 13–22.

---

YLIOPISTONRANTA

Klo 14–22, os. Yliopistonranta 1, vapaa pääsy

Yliopistonrannassa voit viettää päivää työpajoissa puuhaillen, musiikkia kuunnellen ja illan lopuksi upeasta ulkoilmaelokuvasta nauttien!

TYÖPAJAT klo 14 alk.
Jättikuplia – Kulttuurikiska – Lasten yliopiston  tiede- ja taidetyöpaja – Maalaus – Nikkarointi – Onkiminen – Parkour – Peltaconin turvaesittely: rasvapalonäytökset klo 15 ja 17 – Salong Takku ja Käkkärä – Savikylä – Simo-saunakontti – Valoa kaikille

ARKKITEHTUURIKÄVELY klo 15.30
Savilahden arkkitehtuuria ennen ja tulevaisuudessa.
Lähtö Studentian edestä, rannan puolelta.

TIEDE & TUTKIMUS klo 14–18
Mitä saunanlämmityksessä haihtuu ilmaan? Mietityttävätkö vesistökysymykset? Mitä syksyn lehdet sisältävät? Alueella on keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin Kuopion kaupungin ympäristönsuojelun erityisasiantuntija Jorma Lappalainen ja ympäristönsuojelutarkastaja Erkki Pärjälä, Itä-Suomen Yliopistosta SIMO-saunakontilla Jani Leskinen sekä Snellman kesäyliopiston Lasten taide- ja tiedetyöpajassa Sini Kesonen.

KAUPUNKIPYÖRÄ
Yliopistonrannassa pääset jo ennakkoon tutustumaan Kuopion uusiin, sähköavusteisiin kaupunkipyöriin, jotka otetaan käyttöön toukokuussa 2019.

TANSSI
Nykytanssiryhmä Kalamukki esiintyy klo 14.30, 15.30 sekä 20. Illan viimeinen esitys toteutetaan otsalamppujen valossa.

BÄNDIT & ULKOILMAELOKUVA

16–20 Katusoittoa: Block Buster – Lupu – Pyykkipojat – Valoni
19.30  Tulishow, Toni Valta
20.00  Valomelonta, Kallan Melojat
20.15  Ulkoilmaelokuva: Mamma Mia – Here we go again
Heinäkuussa 2018 ensi-iltansa saanut ja heti suursuosion saavuttanut musikaali!

Suosittelemme varaamaan piknik-tarvikkeet mukaan sekä pukeutumaan lämpimästi ja säänmukaisesti.

---

SAVISAARI

Klo 14–18, Koivula, os. Savisaarentie 1, vapaa pääsy

GEOKÄTKÖILY, POP UP -RAVINTOLA JA RANTASAUNA
Vapaa pääsy, saunamaksu 5/2 €.
Järjestäjä: Kuopion Retkeilijät ry

LUONTOKÄVELY klo 14
Savisaaren entinen puutarha

Savisaaren syksyiseen luonnon kauneuteen tutustumista yhdessä Kuopion Retkeilijöiden ja Kallan Melojien kanssa.
Järjestäjä: Kuopion alueelliset ympäristönsuojelupalvelut.

---

SKEITTIPUISTO klo 15 alk.
Death Race vauhtiajot ja Best Trick.
Järjestäjä: Kuopion rullalautailijat

---

VARIKKO

Klo 14–18, Neulaniementie 6, vapaa pääsy

LUOLAT
Varikkoalueen mäellä komeasta kuusikkorinteestä paljastuu jännittävä, kylmänkostea luolaverkosto, johon pääsee tutustumaan. Luolastossa on valo- ja äänitaidetta sekä tositarinoita historiasta.

SAVILAHTI-PROJEKTIN & SALLI-ALLIANSSIN ESITTELY
Salli Big Room, Neulaniementie 6

Kuopion Savilahti on ainutlaatuinen osaamisen, hyvän elämän ja uusien mahdollisuuksien alue. Tule tutustumaan suunnitelmiin ja uusiin tapoihin rakentaa yhdessä uutta kaupunginosaa! Pääset kokeilemaan myös Yliopistonrannan virtuaalimallia!

---

VIESTIKATU

Klo 14 alkaen, Viestikatu 3:n läheinen alikulkutunneli, vapaa pääsy

Katutaideyhdistys Urbaani jättää taas ainutlaatuisen jälkensä ympäristöön – alikulkutunneli saa uuden ilmeen graffitityöpajassa.
Järjestäjä: Katutaideyhdistys Urbaani Ry