Ajankohtaista

Earth Hour ilmaston puolesta lauantaina 27.3.

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa vietetään lauantaina 27.3.2021 kello 20.30–21.30. Tapahtuman aikana ilmastotoimien tärkeyttä korostetaan sammuttamalla turhat valot sisä- ja ulkotiloista.
Kuopion kaupunki haastaa yrittäjät ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Osallistumisesta kannattaa ilmoittaa kampanjasivustolle (linkki sivustolle).

Kuopion kaupunki sammuttaa jälleen julkisivu- ja ikkunavalaistuksen kaupungintalolta, kauppahallista, Lyseon lukiosta ja pääkirjastolta. Kaupunki osallistuu kampanjaan jo kymmenettä kertaa.

Kuopion kaupunki haluaa myös haastaa yrittäjät ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Mainos- ja julkisivuvalaistus voidaan sammuttaa tunniksi tai pidemmäksi ajaksi turvallisuutta vaarantamatta.
Kulkuväylävalaistusta, porrasvalaistusta tai muuta turvallisuuteen liittyvää valaistusta ei kuitenkaan tule sammuttaa. Tapahtumailtaan voi valojen sammuttamisen oheen etsiä ideoita kampanjan sivustolta (linkki sivustolle).

Jokainen voi osallistua ilmastotapahtumaan

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi. Tämän vuoden Earth Hourissa kerätään lupauksia yhteiselle planeetallemme. Lupauksilla kiritetään päättäjiä kohti ripeitä ja vaikuttavia päätöksiä ilmaston ja luonnon puolesta. Lupauksen pääset tekemään kampanjan sivustolla (linkki sivustolle).

#EarthHourSuomi #EarthHourKuopio

Potkukelkkaviesti ilmastoleppoisan vapaa-ajan puolesta

Ilmasto-olkkari järjestää Earth Hour -tapahtuman lauantaina 27.3. klo 10–14 Potkukelkkaviestin ilmastoleppoisan vapaa-ajan puolesta.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kokeilla perinteistä potkukelkkaa yksin tai kyydittäen Väinölänniemen rantaraitilla. Kelkkailun lähtöpiste on Vuorikadun eteläpäässä ja potkuttelureitti kulkee Brahenpuistosta Peräniemen ympäri ja takaisin.

Maksuton tapahtuma järjestetään lumivarauksella. Järjestäjänä toimii Kuopion Ilmasto-olkkari -hanke.

 

Lisätietoja:

Earth Hour -tapahtuma: Ympäristöasiantuntija Mari Turunen, p. 044 718 2870, mari.turunen(at)kuopio.fi

Potkukelkkaviesti: Ilmasto-olkkari hankkeen koordinaattori Meri Elonheimo, p. 044 718 5915, meri.elonheimo(at)kuopio.fi